Uyar: Enflasyon vatandaşın temel tüketimine göre hesaplanmıyor

Mayıs’da açlık sınırı bin 374 lira 89 kuruş oldu. Buna göre 4 kişilik bir aile asgari ücret ile temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılamıyor. Kira, elektrik, su, ısınma, eğitim ve sağlık harcamalarının yer aldığı yoksulluk sınırı ise 4 bin 478 lira 48 kuruş olarak açıklandı.

Abone ol

Türk-İş Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı.

Buna göre 4 kişilik bir alenin açlık sınırı asgari ücretten fazla. Bir ailenin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bin 374 lira 89 kuruş harcaması gerekiyor.

Türkiye’de yoksulluk sınırı ise 4 bin 478 lira 48 kuruş. Bu ücretin içinde kira, elektrik, su, ısınma, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi harcamalar yer aldı.

Açlık sınırını belirleyen etmen ise gıda enflasyonu. Araştırmayı yapan Türk-İş yetkilileri, enflasyon oranlarının yanlış hesaplandığına dikkat çekiyor.

Araştırmaya göre, evli olmayan bir kişinin hayatını idame ettirebilmesi için ayda bin 711 lira 96 kuruş kazanması gerekiyor.

Haber: Ali Turna - Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Turist rehberleri zor durumda Ekonomi 13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek Ekonomi 13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek Ekonomi Emlak ve çevre temizlik vergileri ödemeleri için son gün yarın Ekonomi