Karacadağ oryantiring yarışlarına ev sahipliği yapacak

Diyarbakır ve Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alan ve yüzlerce mağaranın bulunduğu sönmüş volkanik dağ olan Karacadağ, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Doğa sporcularıKaracadağ'daki mağaralarda harita ve pusula ile zamana karşı yarışacak.

Diyarbakır ve Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alan sönmüş volkanik dağ olan Karacadağ'da bölgesinde 23 Kasım'da "mağara oryantiriği" gerçekleştirilecek.

Son faaliyetini 100 bin yıl önce gerçekleştiren, 1957 metre yüksekliğindeki Karacadağ'dan çıkan lavların oluşturduğu yüzlerce volkanik mağarada katılımcılar, harita ve pusula kullanarak belirlenen sürede hedeflere ulaşmaya çalışacak.

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Oryantiring İl Temsilcisi Murat Çavaş, analitik düşünceyi geliştiren bu sporu 7'den 70'e herkesin katılabileceğini söledi.

Çavaş, bu branşın İskandinav ülkelerinden dünyaya yayıldığını, Diyarbakır'da da 12 yıldır yapıldığını ve uluslararası yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiklerini söyledi ,

Hedef ileride ulusal düzeyde bir oryantiring parkur oluşturmak.

ulusal.com.tr

A Milli Basketbol Takımı'nda Ufuk Sarıca dönemi sona erdi Spor Fatma Uruk'tan 3 günde 3 dünya rekoru Spor A Milli Takım,UEFA Uluslar Ligi C Ligi'ne düştü Spor İspanya'dan Almanya karşısında tarihi galibiyet Spor