O tatbikat Süleyman Şah Türbesi için mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kara, Deniz ve Hava birliklerinin katılımıyla yaptığı Anadolu Kartalı 2014 tatbikatı başladı. 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başlayan tatbikatta yüksek tehditli harekat ortamında, çok uçaklı hava harekâtı görevlerinin yapılması planlanıyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en kapsamlı tatbikatlarından olan Anadolu Kartalı 2014, başladı.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin katılımıyla yapılacak tatbikatın 18 Nisan'a kadar süreceği açıklandı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada; tatbikatın Hava Kuvvetleri yönetiminde yapılacağı belirtildi. Tatbikata Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin de katılacağı belirtildi.

Genelkurmay, tatbikatın amacını "yüksek tehditli harekât ortamında, çok uçaklı mukabil hava harekâtı görevinin yapılması olarak açıkladı. Tatbikatta ayrıca "millî Havadan İhbar Kontrol uçağı"nın denemelerinin yapılacağı bilgisi verildi.

Vatan Gazetesi ise tatbikat ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Anadolu Kartalı 2014 tatbikatında, Suriye sınırları içinde bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu ile ilgili operasyonun da provasını yapacağı ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Acı haber: Bir çocuk cesedi bulundu Gündem ''AKP ile perspektifimiz farklı'' Gündem Acıbadem'in tek karma lisesi yok edilmeye çalışıyor Gündem PKK'dan üç saldırı daha Gündem