Dünyada Kovid-19 ile mücadele

Dünya genelinde Kovid-19'a karşı mücadelede yeni tedbirler devreye girdi. Çin Halk Cumhuriyeti önlem olarak 8 ülke vatandaşlarının ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. İngiltere, salgınla mücadele için ilan edilen karantinanın ilk gününde protestolara sahne oldu. İşte dünyada salgın ile mücadelede son 24 saatte yaşananlar...

Abone ol

Dünya genelinde vaka sayıları yeniden artışa geçti. Bu nedenle Çin Halk Cumhuriyeti 8 ülke vatandaşları için yeni bir karar aldı. Rusya, Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika, Filipinler, Hindistan ve Bangladeş'ten, Çin vatandaşları haricinde girişlerin geçici olarak durduruldu.

İngiltere'de salgınla mücadele için ilan edilen karantinanın ilk gününde protesto gösterileri vardı. Başkent Londra'da yapılan protestoda 104 kişi gözaltına alındı. Slovenya'da, hükümet tedbirleri bir hafta daha uzattı. Başkent Ljubljana'daki protestoda 10 kişi gözaltına alındı.

İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte'nin çarşamba günü duyurduğu yeni tedbirler devreye girdi. Almanya'da ise laboratuvarların yetersiz kalmasının önüne geçmek amacıyla kime Kovid-19 testi yapılacağına ilişkin önerilerin yer aldığı test stratejisi güncellendi.

Sırbistan'da açık ve kapalı alanlarda 5'ten fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklanmasına karar verildi. Azerbaycan'da 2 kent ve 8 ilde, 23 Kasım'a kadar eczane ve market dışındaki mağazalar kapalı olacak. Toplu taşıma araçları çalışmayacak.

Ukrayna Parlamentosu, toplu taşıma ve kamu binalarında maske takmayanlara para cezası uygulanmasına ilişkin yasayı kabul etti. Gazze'de Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, vaka sayılarının artması üzerine sağlık sisteminin çökeceği uyarısında bulundu.

Singapur'da ise salgın döneminde "hiçbir yere gitmeyen" ilk yolcu gemisi, seyahatine başladı. Endonezya'nın başkenti Cakarta’da düğün salonlarının sağlık kurallarına uyulması koşulu ve yüzde 25 kapasite ile yeniden hizmet veresine izin verildi.

Avustralya'da Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de, son bir haftadır yeni vaka kaydedilmediği açıklandı.

Prof. Dr. Elif Dağlı: "Okullar açıldı, çocuk koronavirüs hastaları arttı" Sağlık Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: ''Kovid-19 tedbirlerini daha da arttırmalıyız'' Sağlık Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 35 milyonu aştı. Sağlık Devler ligi arenasında tarihi başarı Sağlık