Proje okullara tepki sürüyor

İstanbul Hüseyin Avni Akyol Lisesi'nde okuyan öğrencilerin velileri, "Proje Okul" kapsamında öğretmenlerinin başka okullara tayinlerine tepki gösterdi. Proje ile nitelikli eğitimin hedef alındığını belirten veliler, uygulamanın iptalini istedi.

Abone ol

Proje okul uygulaması ile öğretmenlerin yerlerinin değiştirilmesine bir tepki de İstanbul Hüseyin Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nden geldi.

Kadıköy'de bulunan okulun önünde toplanan velilere CHP, Vatan Partisi, Tüm Öğretim Elemanları Derneği ve çok sayıda kitle örgütü destek verdi.

Veliler adına ortak basın açıklaması yapan Orkide Kuleli; öğrenci, öğretmen ve velileri mağdur eden uygulamanın iptal edilmesini istedi.

Emekli müzik öğretmeni Mahide Gül Göbelez, proje okullarla nitelikli eğitimin hedef alındığını söyledi.

Proje uygulaması nedeniyle birçok okulda eğitim öğretimin başlayamadığını belirten veliler, çocukların gelecekleri için endişelendiklerini aktardı.

Açıklamanın ardından kısa bir yürüyüş yapan veliler, alkışlarla Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

İsmail Hakkı Pekin'den önemli açıklamalar Gündem Nasuh Mahruki: 'Asil ve yüce Türk Milleti'nden yardım çağrımızdır' Gündem İstanbul'da 4 IŞİD teröristi yakalandı Gündem 'Bylock' Soruşturması: 21 hakim ve savcı tutuklandı Gündem