Cemil Bayık'tan AKP'ye tehdit!

Açılım süreciyle ilgili PKK'dan AKP'ye tehdit geldi. Hükümetin seçimden sonra PKK'ya yönelik operasyon hazırlığında olduğunu savunan Cemil Bayık, hükümetin kendisini sürece adamaması halinde ayaklanma çıkaracakları tehdidinde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerle ilkbaharı işaret etmişti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise 'yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik' diyerek seçimlerden önce açılım sürecinde sonuç alınacağını söylemişti.

PKK, AKP'nin HDP aracılığı yürüttüğü müzakere süreciyle ilgili Türkiye'yi açık açık tehdit etti. İngiliz The Times gazetesine konuşan PKK kurucularından Bayık, hükümetin kendini barış sürecine adamaması halinde "Ekim'deki gibi yeniden ayaklanırız" tehdidinde bulundu.

Bayık, Kandil'de yapılan röportajda, 'Erdoğan ile AKP hükümetini, 2015 seçimlerine kadar PKK'yı oyalayıp operasyonlara yeniden başlamak için zaman kazanmaya çalışmakla' suçladı.

Bayık, Ankara'nın, Öcalan'ın öne sürdüğü dört başlıklı taslağı kabul etmemesi halinde şiddet olaylarının geri döneceği tehdidinde bulundu. Ekim olaylarını hatırlatan Bayık, hükümetin müzakereleri askıya alması halinde ayaklanacaklarını söyledi.

Gazete, röportajında, Türkiye'nin İncirlik üssünü ABD'nin kullanması karşılığında sınırın Suriye tarafındaki bölgelerin kontrolünün YPG yerine Özgür Suriye Ordusu'na verilmesini talep ettiğini de yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Kadriye rant kurbanı! Gündem Kritik açıklama geldi! Gündem Polis polisi dinledi! Gündem Dikkat! Kar geliyor! Gündem