Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi

Ali İsmail Korkmaz davasında tahliye ve tutuklama talepleri reddedildi. 2'inci duruşmada dinlenen tanık ifadeleri ve ortaya çıkan yeni görüntüler, dövülürken görülen gencin Ali İsmail Korkmaz olduğunu netleştirdi. Tanıklar polis ve sivil sanıkları da bir bir teşhis etti.

Abone ol

Ali İsmail Korkmaz'ın Haziran Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülmesiyle ilgili dava 14 Temmuz'a ertelendi.

Gece 23.30'da açıklanan karar da tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar'ın tahliye talepleri reddedildi.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan polis memurları Yalçın Akbulut, Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin'in tutuklanmasına ise gerek görmedi. Savcı mütalasında sanık polis Akbulut'un tutuklanmasını istedi.

Sanıklar savunmalarını "dövülen kişinin Ali İsmail olmadığı" tezi üzerine kurmuştu. Ancak bu savunma çöktü. Zira, duruşmada dinlenen tanık ifadeleri ve Ali İsmail'in yeni ortaya çıkan olay yerinden ayrılma görüntüleri, sanıkların bu iddiasını çürüttü.

Anne Emel Korkmaz, evladının dayak sonrası olay yerinden ayrılma görüntülerini izleyemedi. Oğlunun o halini görmemek için yerini değiştirdi. Ailesi duruşmayı Ali İsmail'in fotoğraflarıyla izledi.

Direniş Şehitleri'nin aileleri de Korkmaz Ailesi'sini yalnız bırakmadı. Ailelerin davaya müdahil olma talepleri kabul edilmedi.

uluslkanal.com.tr

Çocuk istismarına ceza ağırlaştırılıyor Gündem "Paralel dosya" Meclis'te Gündem TGB 19 Mayıs çalışmalarını hızlandırdı Gündem Nöbette 33.gün Gündem