"Af gibi bir talebim yoktur hiçbir planın parçası değilim"

Tutuklu Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, basında yer alan ve "af çağrısı" olarak nitelendirilen sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Bir af talebi olmadığını belirten Balbay, "Ben hiçbir olanın parçası değilim" dedi.

Abone ol

Ergenekon Davası'ndan tutuklu CHP Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, af tartışmasını başlatan sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Sözlerinin farklı şekilde yorumlandığını savunan Balbay, kamuoyuna iki sayfalık bir mektupla seslendi.

Bir af düşüncesi olmadığını belirten Balbay, "Hiçbir planın parçası değilim" dedi.

Sözlerimin öteki güncel gelişmelerle birleştirilerek çok farklı şekillerde yorumlandığını gördüm. Tutuklu milletvekilleri sorununun Meclis tarafından çözümlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. İç barışın temeli hukuktur, adalettir. Bu sorunların sonuçlarıyla bir çözülebileceği bir yöntem bulunmalıdır. Toplumsal barış, lafla değil, hukuk güvenliği ile olur. Kamuoyunda tartışılan şekliyle af gibi bir düşüncem ya da talebim yoktur. Bunun dışında hiçbir kişisel isteği yoktur. Hiçbir planın parçası değilim. Hak arama kararlılığımda ve direncimde hiçbir erozyon yoktur. Mücadele gücümü arttırarak sürdürüyorum.

Balbay, Sosyalist Enternasyonel'in Genel Sekreteri Şilili Luis Ayala, CHP milletvekilleri ve gazetecilerle yaptığı görüşmede, "Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı var. Tutuklu vekiller artık sadece CHP'nin ve BDP'nin sorunu değil. İç barışın yolu, ayırmadan; insanların da hükümetin de affedeceği bir yöntem bulunması. İç barış, AKP'nin de hayrınadır" demişti.

ulusalkanal.com.tr

''Ne yaptıysak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz'' Gündem BOP triosu, Üç Gül, Üç Yeşil ve Dört Arslan Gündem ODTÜ'ye sudan ceza Gündem Tam Gün Yasa Tasarısı'nda yeni gelişme Gündem