Meclis Soruşturma Komisyonu'nda tartışma

4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırmak için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunda gergin anlar yaşandı. Komisyon Başkanı, Bakanlar lehine ifade verecek 8 kişinin dinlemesine karar verdi. CHP'li vekiller tepki olarak salonu terk etti. CHP milletvekili Ercan Cengiz'de komisyon üyeliğinden istifa etti.

Abone ol

17-25 Aralık soruşturması Meclis'te gerginliğe neden oldu. 4 bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan Soruşturma komisyonunda gerginlik yaşandı.

Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Hakkı Köylü, dinlenmesi için 8 kişinin ismini önerdi. 8 kişinin de bakanlara yakın isimler olmasına komisyonun CHP'li üyeleri tepki gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından CHP'li vekiller salonu terk etti.

Komisyon üyeleri yaşananları düzenledikleri basın toplantısında açıkladılar.

CHP'li Erdal Aksünger, dinlenmesine karar verilen sekiz kişinin kimler olduğunu açıkladı.

Aksünger, Meclis iradesinin hiçe sayıldığını ifade etti.

Yaşanan gerginliğin ardından bir de istifa haberi geldi. CHP milletvekili Ercan Cengiz, komisyon üyeliğinden istifa etti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan aleyhinde slogan atan gençlere hapis cezası Gündem Ak Saray'da görüşme trafiği Gündem ''PKK'nın kimden akıl aldığı ortada'' Gündem İstanbul Üniversitesi'nde soykırım yalanı masaya yatırıldı Gündem