Komşu'da seçim sonuçlandı

Yunanistan'da 8 ay sonra yeniden seçim yapıldı. Ağustos ayında Başbakanlık görevinden istifa eden Aleksis Çipras liderliğindeki Syriza, yüzde 35 ile sandıktan birinci parti çıktı. Muhafazakar Yeni Demokrasi ise yüzde 28 oy aldı. Bu oranlar Syriza’nın tek başına hükümet kurmasına yetmiyor. Çipras, Cumhurbaşkanından görevi aldıktan sonra koalisyon çalışmalarına başlayacak.

Abone ol

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da seçimler tamamlandı. 8 ay sonra yeniden yapılan seçimlerden Syriza birinci çıktı.

19 partinin katıldığı seçimlerde Aleksis Çipras liderleriğindeki Syriza, oyların yüzde 35'ini aldı. Syriza parlamentoda 145 sandalye elde etti. Syriza Ocak ayında yapılan seçimde yüzde 36,29 oy oranıyla 149 milletvekili çıkarmıştı.

Muhafazakâr Yeni Demokrasi ise yüzde 28 oy oranıyla 75 sandalye aldı ve ikinci parti oldu. Seçimlere katılım oranı yüzde 56 gibi düşük bir oranda kaldı. Ocak ayındaki seçimlerde ise katılım yüzde 63.6'ydı.

Ancak Syriza bu oy oranıyla tek başına hükümet kuramıyor. Çipras'ın Cumhurbaşkanından yetki alarak koalisyon görüşmelerine başlaması gerekiyor.

Syriza lideri Aleksis Çipras sonuçları "halkın zaferi" olarak niteledi. Çipras, Yunan halkının önünde zorlu bir yol olduğunu ancak çok çalışarak yeniden düzlüğe çıkacaklarını söyledi.

İkin parti olan Yeni Demokrasi Partisi'nin lideri Meimarakis de ulusal birlik hükümeti çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den geri adım: Esad... Dünya Putin talimatı verdi! Rusya’dan ABD’ye karşı hamle Dünya Irak'tan ağır darbe! 49 IŞiD militanı öldürüldü Dünya Almanya'da yer gök kırmızı beyaz Dünya