Milas'tan Erciş'e kardeşlik köprüsü

Abone ol

Muğla'nın Milas ilçesinde liselerde faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Van'ın Erciş İlçesi Karatavuk Köyü İlkokuluna ihtiyaç üzerine kitap kampanyası başlattı. Milas'tan Erciş'e ulaşan öğrenciler okulda yeni bir kütüphane açıldığını ve kitap ihtiyacı olduğunu öğrenir öğrenmez kitap toplamak üzere kollarını sıvadılar.

Kampanyaya Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sınav Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulüpleri katılıyor. Liseliler Milas'tan Erciş'e kardeşlik köprüsü kurduklarını dile getiriyor.

Atatürkçü Düşünce Kulüpleri adına açıklama yapan Mehmet Can Çiftçi, "Van'daki minik kardeşlerimizi biraz mutlu etmek istedik. Kitap kampanyamız batı ile doğunun kardeşliği için çok iyi bir örnek." dedi.

Sınav Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyesi Gülçin Gündüz de, "Ülkemizin her köşesinde okumaya, öğrenmeye aç kardeşlerimiz var. Biz de gençler olarak okuyan, araştıran, sorgulayan, fikri hür vicdanı hür bir neslin yetişmesi için ihtiyaç sahibi okullara yardım etmek istedik. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal'in cephede dahi okumaktan vazgeçmemesini kendimize örnek alarak Atatürk'ün evlatları olarak okumaya ve okutmaya her zaman destek olacağız."

dedi.

Liseliler ay sonunda topladıkları kitapları Erciş'e yollayacaklarını belirttiler.

ulusalkanal.com.tr

Antalya Rehberler Odası, Cumhuriyet Meydanına karanfil bıraktı Yurt Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseldi Yurt Bir kadın cinayeti daha! Yurt Sahte rakı can almaya devam ediyor Yurt