Tasfiyeler Yurt ve Sokak TV'nin ardından Halk TV'ye sıçradı

Abone ol

Sokak TV ve Yurt gazetesinden tasfiye edilen gazetecilerden sonra şimdi de Halk TV'den bir tasfiye haberi geldi.

Gazeteci yazar Nihat Genç'in Halk TV'deki "Nihat Genç ko-nu-şu-yor!" adlı programı askıya alındı.

Yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül'e ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik eleştirileri nedeniyle Halk TV ekranlarından uzaklaştırılan Nihat Genç'e Halk TV'nin kapıları tamamen kapandı.

Odatv'ye konuşan Nihat Genç, Halk TV'den kovulma nedenini şöyle anlattı:

Halk TV programlarımı ‘geçici bir süre için’ kaldırma kararı almıştı. Geçici bir süre şu demek: Önce Sarıgül’ün belediye başkanlığı sürecinde, eleştirel konuşmalarımdan ötürü, oturduk ve belediye seçim sonuçlarına kadar ekrana çıkmama, yani partiye zarar vermemek için, ekrandan konuşmama kararına sessizlikle uydum ve seçim sonuçlanıncaya kadar konuşmadım...

Sonra Ekmeleddin Bey’in süreci başladı, yine Ekmeleddin Bey’i eleştirilerimden dolayı, aynı geçici süre yine devreye girdi, sessizlikle bu yeni duruma da katıldığımı belirttim, ekrandan konuşmama kararına uydum.. Ve seçim sonrası konuşuruz, dedik..

Şimdi, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelenince yeniden Halk TV’de Şaban Sevinç’le bir saate yakın oturup konuştuk. Bana, yüzüme deklare edilen cümleler şunlar: “Programlarını askıya alıyoruz”. Diğer cümlesi de; “Mesela gelecek program döneminde düşünmüyoruz” dedi.

Ben de Şaban Sevinç’e “Zor günler geçiriyoruz, en iyisi mi CHP kurultayına kadar yeni bir ‘geçici süre daha’ ekrana çıkmayayım, kurultaydan sonra yeniden konuşuruz, bu kanalın eleştirel dengesini kurabilmesi için sessizliğimizi ve samimiyetimizi koruyalım” dedim.. Aramızdaki konuşmanın özeti bu."

ulusalkanal.com.tr

Hürriyet'ten ikinci Yılmaz Özdil açıklaması Medya O televizyon kanalı isim değiştirdi Medya Aydın Doğan niye teslim oldu? Medya Gazeteci kıyımı bitmiyor! Medya