Gaziantep'in kültürel mirasını kıyafetlerle yaşatılıyor

Gaziantep'in kültürel zenginliği kıyafetlerde hayat buluyor. Zeugma Müzesi'ndeki mozaikler incelenerek kıyafetlere uyarlandı. İşte o tasarımlar...

Abone ol

Gaziantep'in kültürel mirasını kıyafetlerle yaşatılıyor.

Nurel Enver Taner Olgunlaşma Enstitüsü göz kamaştıran tasarımlara imza attı.

Enstitü, "Sedef ve Kutnunun Zeugma'da Buluşması Projesi"ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında kentin kültürel zenginlikleri kıyafetlerde yaşatıldı.

Bu kıyafetler için iki buçuk yıl çalışdı. Kutnu kumaşı üzerine Zeugma Müzesi'ndeki mozaik desenleri ve sedef işlemelerini kullanıldı. Tam 28 kıyafet tasarladı.

Enstitü Müdürü Hatice Kutsal, amaçlarının geleneksel el sanatlarını günümüze taşıyarak, kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Proje ile lise mezunlarına, açık lisede okuyan öğrencilere, 2 yıllık denklik programlarıyla meslek kazandırılması hedefleniyor.

Estitüde aynı zamanda dokuma, moda tasarımı, el sanatları gibi lisans bölümlerinden mezun olanlar ustalarla da buluşuyor.

ulusal.com.tr

İstanbul Şehir Tiyatrolarına kadın eli değdi Kültür Sanat Allianz Motto Müzik yeni sezona hazır Kültür Sanat 14. Ankara Kitap Fuarı açılıyor Kültür Sanat Mardin'de piyanist Oytun Eren resitali büyük ilgi gördü Kültür Sanat