7. Büyükelçiler Konferansı sonuç bildirgesi yayımlandı

Yedincisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Türkiye'nin bölgesel birliklere eğilmesi vurgulandı, Avrasya ve Latin Amerika'daki gelişmelere dikkat çekildi. Konferanslarda Avrupa Birliği üyeliği, Kıbrıs sorunu ve 1915 olayları ile ilgili özel oturumlar yapıldı.

Abone ol

Ankara'da yedincisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı.

"Yeni Türkiye: Dış Politikada Süreklilik ve Değişim" başlığıyla düzenlenen konferansta dış ilişkilerin "Yurtta Barış Dünyada Barış" temelinde şekillendirilmesi gerekliliği belirtildi.

4 gün süren ve 32 oturumda yapılan toplantılarda, Türkiye'nin dış politikadaki yeri masaya yatırıldı. Bölgesel işbirliklerinin geliştirilmesi kararı alındı. Bu kapsamda, Avrasya, Afrika, Ortadoğu, Körfez bölgesi ve Latin Amerika'daki birlikler ve bu ülkelerle ilişkiler ayrıntılı olarak ele alındı.

Konferansa Avrupa Birliği, Kıbrıs sorunu ve 1915 olayları için özel oturumlar düzenlendi.

Konferansa büyükelçilerin yanı sıra, başbakan yardımcılar, çok sayıda bakan, MİT Müsteşarı, Genelkurmay İkinci Başkanı, Sayıştay Başkanı ile TİKA, Kızılay, ADAF, DEİK ve bTürk Müteaihhitleri Birliği'nden yetkililer katıldı.

ulusalkanal.com.tr

50 Türk Rusya'da mahsur Gündem Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'den önemli açıklamalar Gündem ABD'de Gülen protestosu Gündem Tekne faciasının soruşturması tamamlandı Gündem