ABD, Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı

Abone ol

ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını IŞİD’in Türkiye’de gerçekleştirebileceği bir terör saldırısına karşı uyardı.

İşte ABD Büyükelçiliği internet sitesinde çarşamba günü geç saatlerde yayınlanan o uyarı mesajının metni:

Suriye’deki IŞİD hedeflerine karşı başlatılan askeri harekatın ardından ABD vatandaşlarına Türkiye’de geçmişte terör saldırılarının düzenlendiğini hatırlatırız. Hem uluslar ötesi hem de yerel örgütlerin ABD vatandaşları ve çıkarlarına karşı terör saldırıları düzenleme ihtimali yüksek olmaya devam ediyor.

Yeni bir tehdit bilgisi bulunmasa da ABD vatandaşlarına temkinli olmaları ve güvenliklerini artırmak için gereken adımları atmaları gerektiğini hatırlatırız. ABD vatandaşları olası riskli bölgeler için yerel haber kaynaklarını takip etmeli ve Türkiye’nin doğu ve güneydoğu illerinde daha temkinli davranmalıdır.

Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’de bulunan tüm dışişleri birimleri şu anda normal bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Türkiye’ye seyahat edecek veya Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşlarının dışişleri bakanlığının Smart Traveler Enrollment (STEP) programına kayıt olmalarını öneriyoruz. STEP sistemine kayıt yaptırmak size en son güvenlik bilgilerini ulaştıracak ve acil bir durumda en yakınınızdaki ABD büyükelçiliğini veya konsolosluğunu bulmanıza yardımcı olacak. Eğer internete erişiminiz yoksa en yakınınızdaki ABD elçilik veya konsolosluk yerleşkesine giderek kayıt olabilirsiniz.

IŞİD’i peydahlayan kim, hedefi ne? Gündem Hekimler eylemde! Gündem O dolandırıcılar yakalandı Gündem Rehineler nasıl getirildi? Gündem