81 ilde eş zamanlı denetim

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 nedeniyle iş yerlerinde yeni önlemler alınacağını duyurdu. Buna göre büfe, kantin ve bayilerde yeme içme alanları restoranlar ile birlikte açılacak. Sıra beklenmesi gereken iç ve dış alanlarda bekleme mesafeleri için yer işaretleri olacak.

Abone ol

Normalleşme sürecinde iş yerlerine yönelik yeni önlemler alınıyor.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 tedbirlerine ilişkin 13 rehber daha yayınladı. Yeni tedbirlere göre büfe, kantin ve bayilerde yeme içme alanlarının kullanımı restoran, lokanta ve kafelerle birlikte açılacak.

Risklere karşı büfede çalışanlar eldiven takmayacak. El hijyenine dikkat edilmesi yeterli olacak.

Tezgâhlar ve müşteri alanı arasına geçici bir ayırıcı veya pencere yerleştirilecek. Böylelikle personel korunmuş olacak. Açık ürünler paketlenerek satılacak. Müşterilerin bu ürünlere dokunması engellenecek.

Sıra beklenmesi gereken iç ve dış alanlarda bekleme mesafeleri yer işaretleriyle belirlenecek. Kalabalık oluşmasını engellemek için, dış kapıya içeriye girilmesini engelleyecek basit bir uyarıcı koyulacak. Müşterilerden iş yerine tek başlarına girmeleri istenecek.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge de gönderdi. Bu kapsamda saat 15 ile 24 arasında berber, kuaför, taksi, pazar yeri ve toplu ulaşım araçlarında denetimler yapıldı.

ulusal.com.tr

İçişleri Bakanlığı'ndan 15 ildeki sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge Gündem Muş'un HDP'li Altınova Belediye Başkanı Casim Budak gözaltına alındı Gündem Sağlık Bakanı Koca uyardı: Vaka sayımızda kısmi artış var Gündem Konya'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi Gündem