Yakalanan YPG'li teröristten çarpıcı itiraflar

Şanlıurfa'da yakalanan YPG'li lojistik sorumlusunun itirafları Pkk ile PYD/YPG arasındaki bağı bir kez daha gözler önüne serdi. Suriye asıllı terörist, YPG'nin Türkiye'de yaptığı eylemleri PKK'nın üstlendiğini söyledi.

Abone ol

Şanlıurfa'da gözaltına alınan Suriye uyruklu YPG'li teröristin itirafları, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı PYD arasındaki organik bağı bir kez daha gözler önüne serdi.

Örgüt içinde Dilxaz ve Dirok kod adlarını kullanan YPG'nin lojistik sorumlusu terörist ifadesinde çarpıcı bilgiler paylaştı.

"YPG PKK'DAN BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEZ"

Terörist, "YPG, PKK'nın Suriye hareketi... PKK'dan bağımsız hareket edemez... Görevim örgüte katılacak elemanlarla mühimmatları teslim almak ve Türkiye'ye silah göndermekti." dedi.

"KATILIMLARIN ÇOĞU SURUÇ'TAN"

Ayn El Arap sorumlularının Kandil tarafından atanan Said ve YPJ'den Fidan adlı bir kadın olduğunu belirten terörsit ifadesine şöyle devam etti:

PYD/YPG'ye genellikle Cizre-Diyarbakır-Şırnak ve Suruç'tan katılım oluyor. Katılımın yaklaşık yüzde 90'ı Suruç'tan. PKK adına çok sayıda örgüt üyesini Türkiye'den Kobani'ye götürüp YPG'ye teslim ettim... YPG'nin mühimmatları ile Türkiye'de eylem yapılıyor. Eylemleri YPG'liler yapar, PKK üstlenir.

Teröristin ifadelerinde Suruç vurugusu da dikkat çekti.

"MÜHİMMAT AKTARIMI SURUÇ'TAN YAPILIYOR"

"Kobani'de bulunan savaşçılar ve mühimmatlar Türkiye'ye eylem amaçlı gönderiliyor. Bu patlayıcılardan bombalar hazırlanıp Suruç üzerinden Urfa'ya gönderiliyor. Sadece ben her biri bir binayı yok edecek kadar kuvvetli 10 tane patlayıcı teslim ettim... Eleman ve mühimmat aktarımı Suruç'un sınır köylerinden gece saatlerinde tel örgülerin arasından yapılıyor."

ulusalkanal.com.tr

Gazi sayılma mücadelesi Gündem Çipli kimlik kartları görücüye çıktı Gündem Meclis'te bütçe görüşmeleri Gündem İran’dan PYD açıklaması Gündem