Emekli ve memur zamları belli oldu

Enflasyon rakamları açıklandı, memurun ne kadar zam alacağı belli oldu. İşte, 2 yılın en düşük seviyesini gören enflasyon rakamları ve memurun alacağı maaş zammı...

Abone ol

Herkes merakla bekliyordu. Enflasyon rakamları açıklandı, memur ve memur emeklisinin alacağı zam belli oldu. Kamu çalışanları 100 lira bile zam alamadı.

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon rakamlarını açıkladı. Veriler 2 yılın en düşük seviyesini gördü. Yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 4,71 oldu. Yani memurlar yüzde 3'lük zammın yanında yüzde 1,71'lik enflasyon farkı da alacak. Memur maaşına yüzde 4,71 zam yapılacak.

Verilerin açıklanması ile Maliye Bakanlığı en düşük memur ve memur emeklisinin maaşını da açıkladı. Buna göre memurun aldığı zam 100 lira bile değil. En düşük memur maaşı 2 bin 97 liradan 2 bin 191 liraya yükseldi. En düşük emekli maaşı ise 1046 lira oldu. Yani memur bu dönemde 100 lira bile zam alamadı.

ulusalkanal.com.tr

Fitch'ten Türk şirketlerine uyarı Ekonomi Gelin Toplu İş Sözleşmesini İmzalayın Ekonomi Elektriğe gizli zam yapıldı Ekonomi Otomobil ve hafif ticari satışları patladı Ekonomi