Başbakan Binali Yıldırım'ın ByLock sessizliği

‘Adil Öksüz AKP’li vekilin aracıyla kaçtı’ haberimizin ardından AKP ve hükümet suskunluğa büründü Bu duruma tepki gösteren CHP’li Tezcan ise ‘AKP darbenin siyasi ayağını kapatmanın peşinde’ dedi

Abone ol

Aydınlık’ın gündemi sarsan “Adil Öksüz AKP’li vekilin aracıyla kaçtı” manşeti üzerine gözler Ankara’ya çevrildi. Ancak ne hükümetten ne de AKP’den bir açıklama gelmedi. Sessizliğe bürünen AKP’ye anamuhalefet partisi tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP’nin bu sesssizliğine tepki göstererek “Birincisi darbe girşiminin kara kutusu Adil Öksüz’dür. Adil Öksüz’ün kaçış planı çözülürse siyasi ayağa gidilir. Ancak iktidarın bu karanlığın üzerine gitmemesi manidar ve anlamlıdır. AKP darbenin siyasi ayağını kapatmanın peşinde” dedi.

SİYASİ AYAĞA UZANILMALI

Aydınlık’ı yaptığı haberden dolayı kutlayan Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları bilinçli olarak yarım bırakıldı. İfade vermesi gereken bazı kişiler bilinçli olarak çağrılmadı. AKP darbenin siyasi ayağını gizlemeye çalıştı. OHAL yetkilerini de bunun için kullanıyorlar. Darbe girşiminin bütün yönleriyle aydınlatılması için siyasi ayağa uzanmak gerekiyor. Bu durumun haklılığı sizin haberinizle birlikte ortaya çıktı. O açıdan Aydınlık’ı kutluyorum. AKP ve o haberde ismi geçen milletvekili bu iddialara bütün toplumun gözü önünde cevap vermelidir. Bu Adil Öksüz olayındaki bütün sır perdesi kaldırılmalıdır.”

ADALET BAKANINA SORUN

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, darbe girişiminin tepesinde siyasilerin bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu terör örgütlerini bir piramit gibi düşünmek gerekiyor. Piramitin en üstünde siyasi yapı olur. Terör örgütünün 15 Temmuz’daki girşimi de siyasi bir amaç içeriyordu. O yüzden bu darbe girşiminin içinde askerin yanında siyasi yöneticilerin de olması gerekiyor. Asker, polis, bürokratlar açığa alındı, ortaya çıktı. Bütün bunlar açıklanmışken siyasilerin ortaya çıkmaması akla mantığa aykırı.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda ByLock listelerini istedik, gönderilmedi. Komisyona çağrılması gereken kişilere izin verilmedi. Adil Öksüz meselesinin üzerine de çok gittik. O dönem Efkan Ala’ya bu olayı bilip, bilmediğini sordum. Ala “Ben bırakmadım ki, Adalet Bakanı’nın hakimleri bıraktı, gidin ona sorun’ dedi. Bu işgal girişiminin sorumlularının, siyasi uzantılarının ortaya çıkarılmaması kafalarda soru işaretleri yaratıyor. O yüzden Aydınlık gazetesinin haberini çok önemli buluyorum. AKP’nin bu olayı ivedilikle ortaya çıkarması gerekiyor.”

BAŞBAKAN’IN BYLOCK SESSİZLİĞİ

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 15 Temmuz’un siyasi ayağına ilişkin iddiaların ayyuka çıktığı 23 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi. Çıray soru önergesinde “ByLock, Eagle şifreli yazılımları kullanan siyasetçiler özellikle eski/yeni milletvekili, bakan, belediye başkanları, üst düzey bürokratlar kimlerdir? Özellikle eski/yeni milletvekili, bakan, belediye başkanları listesinin, 15 Temmuz 15-16 Temmuz günü ve gecesi Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu ve varsa üst düzey bürokratların uçuş planları ve aynı şahısların HTS raporları nedir” diye yazdı. Ancak Yıldırım bu soru önergesine olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi.

ulusalkanal.com.tr

Hayırlı Konvoy ile yola çıkan Bora Serdar: AKP’liler arasında 'Yetti artık' diyenler var Gündem Hakkari İkiyaka dağlarında çatışma çıktı: 1 asker şehit Gündem Ankara Akyurt'ta trafik kazası: Ölüler var Gündem Tunceli Valiliği'nden operasyonla ilgili açıklama Gündem