Binali Yıldırım'dan Hürriyet'e tepki

Başbakan Binali Yıldırım referandumdaki “Evet” kararını bir kez daha FETÖ ve PKK üzerinden savundu. Halk oylaması sürecindeki ilk mitingini Kahramankazan'da yapan Yıldırım "FETÖ ve PKK’nın Evetçileri duydukça kudurup darlandığını" savundu, “Evet çıkarsa Türkiye terörden arınacak” dedi. Binali Yıldırım Hürriyet Gazetesi'nin manşetine de tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım başkanlık referandumu kapsamında ilk mitingini Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yaptı.

Yıldırım, Başkanlık sistemine neden “Evet” oyu verilmesi gerektiğini yine FETÖ ve PKK üzerinden anlattı.

Başbakan, Başkanlık sisteminin gelmesi halinde Türkiye’nin terörden arınacağını öne sürdü.

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın miting programı belli oldu. Karar, 25 Şubat’ta toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında alındı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 büyükşehire, Başbakan Yıldırım'ın ise 47 ile gitmesi planlanıyor. İki lider, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır ve Kayseri'de ise ortak miting düzenlenecek. Kayseri'deki mitinge 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de gelmesi planlanıyor.

Parti tabanının büyük oranda "Hayır"da birleşmesiyle ciddi güç kaybeden MHP yönetimi ile ortak etkinliğin de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü programı olabileceği belirtiliyor.

Hürriyet'e tepki

Başbakan Binali Yıldırım Hürriyet Gazetesi'nin manşetine de tepki gösterdi.

İşte Yıldırım'ın Hürriyet'te yer alan manşetle ilgili ilk yorumu:

"Eskiden manşetlerle hükümete ayar verirlerdir. Büyük denen gazeteler her türlü tezgahı kurdular. Benzer şeyleri şimdi de yapmaya çalışıyorlar. Bu millet bunlara pirim vermez. Biz de vermeyiz."

TSK: Irak'ın kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi Gündem TGB, Bİrinci Meclis önünden ilan etti Gündem Türkiye NATO'dan çıkıyor, işte olgular... Gündem Kılıçdaroğlu: Herkesi göreve çağırıyorum Gündem