Altay lige (g)üçlü döndü

Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden olan İzmir temsilcisi Altay 18 yıl sonra ilk kez Süperlig mücadelesine Yukatel Kayserispor karşısında çıktı. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan müsabakada İzmir temsilcisi Altay, Yukatel Kayserispor'u 3-0’lık skorla devirdi.

Abone ol

Haber: Samet Can Kocagür

18 yıl aranın ardından Süperlig’e dönen Altay taraftarlarıyla birlikte lige müthiş dönüş yaptı. Maçta üstünlüğünü hissettiren İzmir ekibi Thaciano Da Silva ve Bamba’nın 2 golü ile Yukatel Kayserispor karşısında 3-0’lık galibiyet elde etti.

İzmir’deki müsabaka öncesinde Kastamonu ve Sinop’taki sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Altay maçın ilk golünü 8’inci dakikada 11 numaralı formasıyla Karamoko Bamba ile buldu. Maçın ikinci golü ise ilk golden tam 2 dakika sonra 10’uncu dakikada Kappel’in sağ köşeden taşıdığı mükemmel topu Pinares ağlarla buluşturdu. Fakat pozisyonun tekrarını VAR’da izleyen Suat Arslanboğa golü faul nedeniyle iptal etti. Altay 23’ü dakikadaki şutu ise direkten döndü.

Altay taraftarı İzmirin plaka numarası olan dakika 35’de İzmir Marşı ile maça eşlik etti. Taraflardan bir bölümü dakika 37’de “Ülkede mülteci istemiyoruz!” şeklinde tezahüratlar yaptı.

Dakikalar 45+1’i gösterdiğinde ise hızlı ataklarla gelen Altay 11 numaralı formasıyla gecede sahne alan Daouda Bamba’nın golü ile 2-0’ı buldu.

Maçın ikinci yarısına ise Yukatel Kayserispor teknik sorumlusu Yalçın Koşukavak 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Onur Bulut ve Daniel Avramovski yerlerini Mane ve Attamah’a bıraktı. Maçın 47’nci dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Altaylı sporcu Rodriguez kalecinin üzerine topu yollayarak büyük fırsatı kaçırdı. Maçın 49’uncu dakikasında ise Rodriguez’in mükemmel ortasını Kappel az farkla dışarıya gönderdi. Orta sahaların hızlı geçildiği dakikalarda deneyimli teknik adam Mustafa Denizli dakika 67’de oyuncu değişikliğine gitti. 21 Numaralı formasıyla ilk 11’de yer alan Pinares yerini Thaciano Da Silva’ya bıraktı. Altay’ın üst üste ataklarından sonra dakika 73’de Kayserispor’da 2 oyuncu değişikliğine gidildi. Mustafa Pektemek ve Emrah Başsan yerlerini Gökhan Sazdağı ve Ramazan Civelek’e bıraktı.

Dakika 85’i gösterdiğinde ise İzmir temsilcisi organize gelişen atakta Thaciano Da Silva’nın golü ile 3’üncü gole ulaştı. Mustafa Denizli bu skorun ardından Poko ve Kappel’i sahadan alarak yerlerine Erhan Çelenk ve Zeki Yıldırım’ı oyuna soktu. 90 dakika sonunda Altay 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Türkiye Futbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Altay Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda konuk ettiği Kayserispor maçını Suat Arslanboğa ve yardımcıları İsmail Şencan, Ali Tuna ve Furkan Aksuoğlu yönetti. VAR’da ise Emre Malok ile Mustafa Kürşad Filiz yer aldı.

Altay maça; Mateusz, Mohammad, Cebrail, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Poko, Cesar, Rodriguez Kappel, Thiam, Bamba ile başlarken, Yukatel Kayserispor’un ilk 11’i ise Doğan Alemdar, Kolovetsios, Hosseini, Kvrzic, Carole, İbrahim, Onur, Avramovski, Cardoso, Emrah Başsan, Mustafa Pektemek şeklinde oldu.

MAÇIN OYUNCUSU: Daouda Bamba

MAÇIN KIRILMA ANI: Dakika 8’de 18 yıl sonra Süper Lig'e dönen Altay'ın ilk golü Karamoko Daouda Bamba'dan geldi.

Kocaeli'de yarış heyecanı Spor Lig heyecanı yeniden başladı Spor Beşiktaş'ta Michy Batshuayi sesleri Spor Beşiktaş Çaykur Rizespor'u 3-0'la geçti Spor