Dağlıca'da çatışma: Şehitler ve yaralılar var

PKK'lılar, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde operasyon yapan askerleri hedef aldı. Teröristler, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona giden 2 askeri zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşedikleri bombayı patlattı. Genelkurmay Başkanlığı saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu duyurdu ancak sayı vermedi. Saldırıdan sonra F-16 ve F-4'ler havalandı, PKK'ya ait 13 nokta vuruldu, 250'ye yakın PKK'lı çember altına alındı.

Abone ol

PKK, Türkiye'ye sızmak için geçiş noktası olarak kullandığı Dağlıca Bölgesi'nde askere bombalı tuzak kurdu.

Teröristler 24 Temmuz'dan bu yana büyük kayıplar verdi. Özellikle TSK Hakkari bölgesinde teröristlere ait birçok noktayı imha etti. Bunun üzerine PKK, bölgede menfez ve köprüleri tahrip etti, bölge halkının ulaşım imkanı elinden alındı. TSK, teröristlerin bölge halkına verdiği zarar nedeniyle 4 Eylül'de Dağlıca Bölgesi'nde operasyon başlattı.

6 Eylül'de Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Dün de devam eden operasyon kapsamında saat 15.30 sularında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan bölgeye giden iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında bombalı saldırıya uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

İki zırhlı araç ağır hasar gördü. Patlama sonucunda çok sayıda asker yaralandı ve şehit oldu. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırının ardından TSK operasyon başlattı, iki adet F-16 ve iki adet F-4 Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurdu. Bölgeye Atak helikopterleri sevk edildi.

Yağışlı ve sisli havaya rağmen PKK'ya yönelik operasyonlara ara verilmedi. Kayseri ve Bolu'dan geçen hafta bölgeye giden komando birlikleri de operasyona katıldı.

Sıcak temas kuruldu. Cilo Dağı'nda 250'ya yakın PKK'lı çember altına alındı. Çok sayıda terörist öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek, Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesini ilk kez anlattı Gündem Diyarbakır'dan yeni haber Gündem Türkiye ayakta Gündem Erdoğan'dan ikinci Dağlıca açıklaması Gündem