'Özel' asker adayları kınaları yakılıp kışla yolunu tuttu

İSTANBUL Arnavutköy'de Engelliler Haftası nedeniyle engelli gençler bir günlük temsili askerlik yaptı. Engelli asker adaylarına kınalar yakılıp dualar eşliğinde kışlaya uğurlandı. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, ülkemezin zor günlerden geçtiğini fakat bu gençler olduğu sürece her türlü zorluğun aşılabileceğini vurguladı.

Abone ol

Engelliler Haftası nedeniyle İstanbul Arnavutköy Belediyesi engelliler için bir etkinlik düzenledi. İlçede yaşayan engelli gençler bir günlük temsili askerlik yaptı. Engelliler gençler için Arnavutköy Belediyesi'nin önünde asker uğurlaması yapılırken asker adaylarının anne ve babaları da çocuklarını özel gününde yalnız bırakmadı. Hasdal'da bulunan kışlaya teslim edilmeden önce engelli gençlere Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından ellerine kına yakıldı. Engelli gençler, Doğu ve Güneydoğu'da vatani görevini yapan güvenlik güçlerine selam ve moral mesajları gönderdi. 'Özel' asker adayları uğurlama törenine katılan vatandaşlar, şehit olan asker ve polisler için dualar okudu. Engelli gençler, otobüslere bindirilmeden önce İstaklil Marşı okudu daha sonra Hasdal'daki askeri birliğe uğurlandı.

Arnavutköy Belediye Haşim Baltacı yaptığı konuşmada ise ülkemizin zor günlerden geçtiğini fakat bu gençler olduğu sürece her türlü zorluğun aşılabileceğini vurguladı.

Bir günlük temsili asker olma sevincini yaşayan engelli gençlerin aileleri Doğu ve Güneydoğu'dan gelen şehit haberlerinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, artık şehit ailelerinin göz yaşlarının son bulmasını ifade etti.

DHA

Bitlis’te 3.8 büyüklüğünde deprem Yurt Malatya'da gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı Yurt Facebook'ta başlayan tartışma hastanede bitti Yurt Facebook'ta başlayan tartışma hastanede bitti Yurt