CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: Abluka kalkmadı, AKP geri adım attı

Türkiye ile İsrail'in el sıkışması Meclis’in de gündemindeydi. CHP, İsrail'in Gazze'ye olan deniz ablukasının kaldırılması konusunda hükümetinin geri adım attığı görüşünde. MHP ise, hükümetin anlaşmaya dair Meclis’e bilgi vermesini istiyor.

Abone ol

Türkiye ile İsrail'in ilişkilerin normalleşmesi için anlaşması siyasetin gündeminde. CHP ve MHP'den açıklamalar var.

CHP Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun kaldırılması konusunda AKP hükümetinin geri adım attığını belirtti.

Eski Musul Konsolosu da olan Yılmaz'a göre, AKP anlaşmayla İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini de tanıdı.

Anlaşmaya MHP de tepkili. Genel Kurul'da konuşan Grup başkanvekili Erkan Akçay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ben görevde kaldığım sürece İsrail ile olumlu bir şey düşünmem" sözlerin hatırlattı, AKP'ye "Bu sözleri nereye koyacaksınız" diye sordu.

"İç politikada yaptığınız akıl dışı politikalarla acaba Türkiye'ye zarar verdiğiniz farkında mısınız" diyen Akçay, hükümetin İsrail ile yapılan anlaşma ve dış politikada Meclis'e bilgi vermesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Liseliler Birliği Mersin'den gericiliğe meydan okudu Gündem George Soros: Avrupa Birliği'nin parçalanması kaçınılamaz Gündem IKYB'den bombardıman açıklaması Gündem F tipi örgütü operasyonda 15 tutuklama Gündem