Denizden çıkanlar pes dedirtti

Muğla’da yapılan temizlikte denizin dibinden çıkanlar pes dedirtti. Tekne motorundan televizyona, kanepeden market arabasına kadar binlerce atık bulundu. Denizden çıkan ilginç maddeler insanları bilinçlendirmek için Bodrum kent meydanında sergilendi.

Abone ol

Küvet, klozet, tekne motoru, market arabası… Muğla'da yapılan deniz temizliğinde ortaya çıkan görüntüler bu kadarı da olmaz dedirtti.

Muğla'da belediye ekiplerince belirli aralıklarla düzenlenen deniz dibi temizliği çalışmasında çıkarılan binlerce ton atık, geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Köyceğiz, Ortaca ve Milas ilçelerinde yapılan deniz dibi temizliğine gönüllüler, dalgıç polisler ve sahil güvenlik ekipleri destek veriyor.

Muğla’nın dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Bodrum Yarımadası’nın çeşitli koylarında da “Denize en çok mavi yakışır” sloganıyla 2015’te başlayan deniz dibi temizliği kampanyası belirli periyotlarda düzenli bir şekilde devam ediyor.

DENİZDEN ÇIKANLAR BODRUM MEYDANINDA SERGİLENDİ

Bodrum’da yapılan deniz temizliği çalışmasında karaya çıkarılan cep telefonu, otomobil lastiği, mangal, çöp konteyneri gibi malzemeler de görenleri şaşkına çevirdi. Bodrum Belediyesi vatandaşları bilinçlendirmek için çıkan atıkları meydanlarda sergileme kararı aldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, meydana gelen deniz kirliliğinin temel sebeplerini anlattı.

Özellikle kış döneminde dere yataklarına atılan atıkların yağmurla beraber denizle buluştuğuna dikkati çeken Aras, tekneler ve kıyıdaki bazı iş yerlerinden atılan atıkların da denize karıştığını dile getirdi.

Aras, denize atılan çöplerin sualtı canlıların yaşamını olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Aras, vatandaşları denizleri kirletmeme konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

- Bu kıyı şeridinde her noktada dalgıçlarımız zaman zaman deniz dibi temizliği yapıyor. Atılan çöpler deniz dibi hayatını, oradaki ekosistemi etkiliyor. Zaman zaman bir naylon yutmuş ve bu nedenle ölmüş bir caretta caretta ya da atık yutmuş bir balıkla karşılaşabilirsiniz. Balıkçılığımızı da etkileyen çeşitli yönleri var. Bizim çalışmalarımız bu konuda devam ediyor. Denizlerimiz çöp toplama noktası değildir. Denizlerimizi korumak zorundayız.

Şile'de hortum paniği Yurt Sabiha Gökçen'deki kazanın raporu tamamlandı Yurt İstanbul'da otobüs alev alev yandı Yurt Kuşadası'nda kanalizasyon rezaleti Yurt