Hedef IŞiD mi, Esad mı?

62'inci kabinenin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, yeni görevinde ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklamasında konuşan Davutoğlu, "Kıbrıs sorunun çözümü için attığımız adımlar karşılık görmedi" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62'nci hükümetin kurulmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbırıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerinde kullandığı "TUR" isimli uçakla Ercan Havalimanı’na inen Davutoğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından karşılandı.

İlk olarak Yavru Vatan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret eden Davutoğlu daha sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştü. İkili, görüşmenin ardından da ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs çözümü konusunda atılan adımların karşılık bulmadığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu,Yunanistan Başbakanına da Kıbrıs sorunun çözümü için çağrıda bulundu, "Herkes pozisyonunu ortaya koysun" dedi.

Biz gazetecinin Türkiye'deki gençlerin IŞİD'e katıldığına yönelik haberleri hatırlatması üzerine ise "Avrupa ülkelerinden gelenler, Türkiye'den katılımlara göre çok daha fazla. Buradaki sorumlu Esad rejimidir." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

"Karargah evleri” Tertibi ile ilgili yeni belgeler açıklıyoruz! Gündem AİHM'den 'zorunlu din dersi' kararı Gündem Balığa tümör ameliyatı! Gündem IŞİD'den bomba yüklü araçla saldırı! Gündem