Kılıçdaroğlu'nun Annan paylaşımına tepki yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen gün vefat eden Kofi Annan'ın "Kıbrıs barışı için katkı sunduğunu" iddia etmesi tepkilere neden oldu. Toplumun her kesiminden tepki alan Kılıçdaroğlu'na Annan'ın Kıbrıs için yaptığı planla adadaki Türklerin egemenliğinin nasıl yok saydığı hatırlatıldı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun Annan paylaşımına tepki yağdı.

18 Ağustos Pazar günü eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan 80 yaşında hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da paylaştığı taziye mesajında Annan'ın Kıbrıs barışı için mücadele verdiğini iddia etmişti.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını eleştirdi. Özdağ, Annan'ın barışa değil Türklere dönük bir komplonun mimarı olduğunu söyledi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da bir açıklama yaptı. Reyhan, Kofi Annan'ın Kıbrıs için hazırladığı ve ismine "Annan Planı" denilen projenin hedeflerine dikkat çekti.

Tepkiler bunlarla sınırlı değildi. Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Öymen, CHP'nin geçmişte Kıbrıs'taki Türklerin egemenliğini yok sayan Annan Planı karşısında yer aldığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun Annan açıklamasına Prof. Dr. Hasan Ünal ile Gazeteci Yazar Banu Avar da tepki gösteren isimlerdendi.

Peki yeniden gündeme gelen Annan Planı neydi? Plana göre adada, federal bir devlet olacak, Türklerin bulunduğu alan daraltılacak, Rumların toprakları genişletilecekti.

ulusal.com.tr

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu'ndan önemli çağrı Gündem Bayram tatilinin ilk üç gününde kazalar 62 can aldı Gündem Bolu Dağı'ndan 4 günde rekor sayıda araç geçti Gündem Ankara Valiliği: Gözaltına alınan 2 şüpheli suçlarını itiraf etti Gündem