AKP ile MHP arasındaki müzakereler devam ediyor

AKP ile MHP, başkanlık içeren Anayasa değişikliği teklifine ilişkin yürütülen müzakerelerin ikinci turunu tamamladı. AKP, MHP'den gelen öneriler doğrultusunda değişiklik metnini revize etti. Hedeflenen değişikliğin geçici maddelerle birlikte 15 maddeden oluştuğunu açıklayan Başbakan Binali Yıldırım teklifi, Ocak ayında Meclis’ten geçirmeyi, Mart ayı sonunda da referanduma götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Abone ol

Başkanlık içeren Anayasa değişikliği için AKP ile MHP arasındaki müzakereler devam ediyor.

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ikinci kez bir araya geldi.

Meclis'te yapılan görüşmenin ardından temsilciler, müzakerenin sonucu parti liderlerini aktardı.

MHP'li Parsak, getirdikleri öneriler doğrultusunda AKP'nin Anayasa değişikliği teklifi üzerinde bazı değişiklikler yaptığını söyledi.

İki isim, liderlerin görüşlerinin ardından bir kez daha bir araya gelecek. Sonrasında ise değişiklik metnine son şekli Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek.

TRT Haber yayınında Anayasa değişikliği tartışmalarını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, önerdikleri teklif hakkında ayrıntılar verdi.

Başkan yardımcısı sayısının 1 mi 2 mi olacağının henüz kararlaştırılmadığını söyleyen Yıldırım, hedefledikleri değişikliğin takvimine ilişkin de konuştu, referandum için Mart'tı işaret etti.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'in avukatından Nihat Behram'a yanıt Gündem Handan Toprak: Kadına karşı her türlü şiddetin karşısındayız Gündem Didim parsel parsel satılıyor Gündem Öncü Gençlik il kurultayları başlıyor Gündem