Milli Eğitim Bakanlığından EBA açıklaması

Eğitim Bilişim Ağı EBA sisteminin ders saati sırasında çökmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, girişlerdeki yoğunluğun yanı sıra siber saldırının sitenin çökmesine neden olduğunu söyledi. Alt yapıda hızla iyileştirmenin başladığını belirten Bakanlık, yeni krizlerin yaşanmaması için önlem almaya devam ediyor. Bilişim uzmanları da yeni saldırılara karşı etkili ekiplerin oluşturulması önerisinde bulundu.

Abone ol

Siber saldırıyla uzaktan eğitim durma noktasına getirildi. Bakanlık devreye girip sorunu çözdü. Öğrencilerin EBA'ya erişimini kolaylaştırmak için yeni iyileştirmeler yaptı.

Milyonlarca öğrenci salgın nedeniyle eğitime bu yıl uzaktan başladı. Öğrenciler dersleri Eğitim Bilişim Ağı EBA üzerinden alıyor.

22 Eylül’de öğrenciler ve öğretmenlerin ders başlama saatinde bir anda sistem “çok kalabalık” uyarısı vererek çöktü. Eğitimde aksamaya yol açan bu sorunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiriler geldi. Krizi çözen Milli Eğitim Bakanlığı, sisteme siber saldırı yapıldığını duyurdu.

Bakanlık, öğrencilerin 30 dakika öncesinde kolaylıkla sisteme erişebilmeleri için de “Hızlı geçiş” özelliğini iyileştirdi.

ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz EBA’da yaşanabilecek sorunları Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Gürbüz, olası sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aktardı.

Öte yandan Türk Eğitim-Sen de öğrencilerin EBA’ya erişimi noktasında talebini açıkladı. Sendika, öğrencilerin EBA’ya girdiği dakikalarda internetin ücretsiz olmasını istedi.

ulusal.com.tr

Öğrenciler için büyük seferberlik Eğitim EBA'ya giriş sorunuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama Eğitim Üniversiteler uzaktan eğitime hazırlanıyor Eğitim 21 Eylül'de ilk ders zili çalacak Eğitim