Ağrı'da ilk kez bomba yüklü PKK dronu ele geçirildi

Ağrı Doğubayazıt kırsalında ilk kez bomba yüklü PKK dronu ele geçirildi. Uzmanlar PKK'nın bu taktiği IŞİD'den öğrendiğine dikkat çekti. Diyarbakır'da ise terör örgütüne yönelik operasyonda 7 ton 244 kilogram esrar ele geçirildi.

Abone ol

Kan kaybeden bölücü terör örgütü üyeleri, IŞİD'den öğrendiği taktiği Türkiye'de denemeye çalıştı.

AğrıDoğubayazıt’ta operasyon sırasında PKK’nın taktik bombalı dronu ele geçirildi.

Komandoların bulduğu drona el bombası yerleştirildiği ve pimini çekmek için ayrı bir motorunun olduğu görüldü.

Suriye’deki Fırat Kalkanı harekâtında IŞİD'li teröristler askerlere karşı bu silahı kullanmıştı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, PKK'nın meskul mahal çatışmalarındaki taktiği ve bomba yapımını IŞİD'den öğrendiğini söyledi.

Bu arada Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinde yapılan operasyonda terör örgütünün gelir kaynağına ağır bir darbe vuruldu. Toplam 7 ton 244 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyonlarda 1 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, kayalık ve ağaçlık alanlara gizlenmiş çok sayıda silah ve mühimmat da bulundu. Daha önceki operasyonlarda ele geçirilen 47 ton esrar da yakıldı.

Terör örgütü operasyonlarda ağır darbe aldı. Başına 1.5 milyon ödül konulan mavi listeden 7, başına 1 milyon ödül konulan yeşil listeden 13, başına 600 bin ödül konulan turuncu listeden 6, başına 300 bin ödül konulan gri listeden 46, üst düzeyden ise 78 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

'Terörle mücadeledeki son 40 yılın en üstün noktasındayız' Gündem IŞİD infazcısı Kırşehir'de de saklanmış Gündem MHP'den seçim barajı açıklaması Gündem FETÖ'nün 'entelektüel yapılanması' operasyonunda 9 kişi tutuklandı Gündem