Nasuhi Güngör istifa etti

TRT'de kriz büyüyor. TRT'nin eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, memuriyetten istifa etti. Güngör hakkında başlatılan soruşturmalar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Güngör, soruşturmalardan dolayı da TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı suçladı.

Abone ol

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde TRT Haber Dairesi Başkanlığı'na getirilen Nasuhi Güngör, hakkında başlatılan soruşturma sonrası memuriyetten istifa ettiğini açıkladı. Güngör, "Bu süreçte kamuoyuyla bazı bilgi ve belgeleri paylaşarak FETÖ’nün TRT’de nasıl hala pervasızca hareket ettiğini ortaya koyacağım" dedi.

Güngör, gelişmelere ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Hakkında açılan soruşturmalarla ilgili TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı suçladı.

Güngör'ün Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı bilgilere dikkat çekmek istiyorum.TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda bulunan müfettişlerin yüzde 80'i FETÖ kapsamında açığa alınmıştır. Mesela ben ve ekibimle ilgili soruşturmalarda bizzat yer alan müfettişlerden 4 tanesi yine FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilmiştir. Bu soruşturmaların yeniden yapılmasına yönelik itirazlarımız Teftiş Kurulu tarafından reddedilmiş ve bu gerçek göz ardı edilmiştir. Müfettişler verilen savunmaları dikkate bile almamış, hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiş, akıl almaz cezalarla süreç infaza dönüşmüştür. Hakkımızda bunları yapanlar, 15 Temmuz’a kadar FETÖ’nün TRT’deki imamları ve militanları hakkında tek bir soruşturma dahi açmamıştır."

"Bu hukuksuz işlem ve ceza talepleriyle ve sorumlu olan herkesle, mahkemelerde ve kamuoyuna açık tüm zeminlerde sonuna kadar hesaplaşacağım" diyen Güngör, hakkındaki soruşturmaların FETÖ'cüler tarafından hazırlandığını belirtti. Güngör açıklamasında, "Bu süreçte kamuoyuyla bazı bilgi ve belgeleri paylaşarak FETÖ’nün TRT’de nasıl hala pervasızca hareket ettiğini ortaya koyacağım." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

"İstanbul'daki kamu arazilerini satmayı düşünmemelisiniz" Gündem Selahattin Demirtaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Fetullah Gülen'in kitaplarının yasaklanmasına eleştiri Gündem Ertuğrul Özkök'ten Davutoğlu'na sert yazı: Sus Artık. Allah aşkına sus artık Gündem