Seçim öncesi kritik ziyaret

Köşk seçimleri öncesinde seçim meydanlarından ABD ve İsrail karşıtı söylemlerini artıran Başbakan Tayyip Erdoğan, Washington'a heyet gönderiyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet 21-23 Temmuz tarihleri arasında ABD'de olacak. Heyet, Filistin konusu başta olmak üzere bir takım görüşmeler gerçekleştirecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ABD ve İsrail karşıtı söylemlerini artıran Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Müsteşarını Washington'a gönderiyor.

Ziyaret, 21-23 Temmuz tarihleri, arasında yapılacak. Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile görüşecek.

Dışişleri heyetinin ajandası oldukça kabarık. Ancak ziyaretin ana gündemi İsrail'in Filistin saldırıları olacak.

Dışişleri heyeti, ABD'lileri Hamas yetkilileriyle yaptıkları temaslar konusunda bilgilendirecek. Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili ayrıntılar konuşulacak.

Görüşmenin diğer gündem maddeleri ise Suriye ve Irak konusu. Bu kapsamda da Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti, Musul'da IŞİD tarafından kaçırılan Türk rehineler ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yeniden göreve başlaması gibi konuların görüşülmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Bir çocuk daha döndü Gündem HSYK seçimi için ilk liste belli oldu Gündem Ulusal Kanal'a kamudan neden reklam verilmiyor? Gündem Boğaz köprüsünde intihar Gündem