Ve Arda Turan Barcelona'da!

Türkiye tarihin en pahalı transferi gerçekleşti. Athletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, dünyanın en büyük kulüplerinden Barselona ile sözleşme imzaladı. 41 milyon Avroa bonservis bedeli ödenen Arda Turan'ın Barselona'ya 5 yıllık maliyeti ise 100 milyon Avro

Abone ol

Barcelona Kulübü, milli futbolcumuz Arda Turan'ı renklerine bağladı. Resmi açıklama kulübün internet sitesinde, "hoşgeldin Arda" başlığıyla duyuruldu.

Barcelona forması giyecek ikinci Türk futbolcu olan Arda Turan, bu imza ile Türkiye futbol tarihinin en pahalı transferi oldu.

Barcelona resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Barcelona yönetiminin teknik heyetin Arda için verdiği olumlu rapor doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Arda Turan'dan övgü dolu sözlerle bahsedildi. "Galatasaray ile ön plana çıkan Arda, Atletico'nun tarihi başarılarının anahtarlarından oldu. Arda, başarısını, gücünü ve tekniğini göstermek için Barça'ya geliyor." ifadeleri kullanıldı.

Arda Turan transferin ardından ilk açıklamasını Atletico Madrid Kulübü'nün resmi internet sitesine yaptı. "İnanılmaz bir 4 yıl oldu" diyen Arda Turan kulbüne veda etti. Atletico Madrid Kulübü'nden yayımlanan veda mesajında da "Unutulmayacak 4 yıl yaşadık. Elveda sihirbaz.. Teşekkürler Arda" denildi.

Galatasaray kulübünden yapılan açıklamada, Arda Turan'ın Beşiktaş derbisinde sarı kırmızılı forması ile tribünde gol sevinci yaşadığı görsel kullanıldı.

Ancak Arda Turan, yarım sezon Katalan ekibinin formasını giyemeyecek. Nedeni ise Barcelona'nın transfer yasağı olması. Milli futbolcunun bu sürede ne ya kulüpte kalıp 6 ay boyunca idmanlara çıkması ya da sezonun ilk devresini başka bir takımda kiralık olarak geçirmesi bekleniyor.

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e 2011 yılında transfer olan Arda Turan, 4 sezonda 5 kupa kazandı. Bunlar arasında, La Liga şampiyonluğu, Kral Kupası, UEFA Avrupa Ligi, İspanya Süper Kupası ve Avrupa Süper Kupası bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Süper Kupa mücadelesi Ankara'da oynanacak Spor "Trabzonspor’un Ferguson’u olmak istiyorum" Spor Orduspor'da Sinan Bayraktar dönemi Spor Eskrimde bronz madalya Spor