FETÖ'nün yaptığını yaptılar: Danıştay cinayeti Ergenekon'la birleştirildi

Ankara'da görülen Danıştay davası, örgüt suçu yönünden İstanbul'da devam eden Ergenekon kumpasıyla birleştirildi. "Ergenekon diye bir örgütün olmadığı daha önce tespit edildi" hatırlatmasını yapan Avukat Nusret Senem "Bu nedenle iki davanın birleştirilemeyeceğini" söyledi. Senem "Yargıtay'ın, FETÖ'nün olayla ilgili rolünü karartacak bir karar verdiğini" belirtti.

Abone ol

Danıştay cinayeti davası bir yıl aradan sonra yeniden Ergenekon kumpas davasıyla birleştirildi.

17 Mayıs 2006 yılında yaşanan Danıştay cinayetinin davası 13 Şubat 2008'de karara bağlanmış, 6 kişi mahkum edilmişti. Ancak FETÖ'nün Yargıtay'da en etkili olduğu 9'uncu Daire, verilen kararı 16 Aralık 2008 tarihinde bozdu. Ardından da 2009 yılında dava Ergenekon ile birleştirildi.

Devam eden yargılamalar sonucunda Ergenekon davası 2013 yılında karara bağlandı. Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi ise 2016 yılında "Ergenekon diye bir örgüt yoktur" diyerek 2013'te verilen kararı bozdu.

Yargıtay'ın kararının ardından yeniden Ergenekon davasını gören İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay dosyasını ayırarak Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise gelen dosyayı 12 Ocak 2018 tarihinde İstanbul'a tekrar göndermek istedi. İstanbul'daki mahkeme ise kabul etmedi. İki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlık, Yargıtay 5'inci Daireye intikal etti. İncelemelerini tamamlayan 5'inci Daire de Danıştay cinayetini "Örgüt suçu" kapsamından Ergenekon davasıyla birleştirme kararı aldı. Cinayetle ilgili "adam öldürme, ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamalarının yargılaması ise Ankara'da devam edecek.

Kararı değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Yargıtay'ın 2016'da verdiği "Ergenekon diye bir terör örgütü yoktur" kararını hatırlattı. Bu karardan dolayı Danıştay cinayetinin Ergenekon ile birleştirilemeyeceğini söyleyen Senem, suikastın arkasındaki örgütün FETÖ olduğunu kaydetti.

Patileri kesilen yavru köpekle ilgili siyasilerden art arda açıklamalar Gündem Mehmetçik'e bayram ziyareti Gündem Partiler arası bayramlaşma Gündem Alman basını Adil Öksüz haberini doğruladı Gündem