Siyasi partilerde İdlib hareketliliği

Ak Parti, İdlib’deki gerginliğin ardından Salı günü Meclis’te kapalı oturum yapılmasını teklif vereceklerini açıkladı. Grup Başkanvekili Naci Bostancı, oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da Meclis’i bilgilendirmesini isteyeceklerini belirtti. Muhalefet cephesinden ise oturumu en kısa sürede yapma talebi geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise İdlib’e operasyon yapılmasını savundu.

Abone ol

İdlib’deki saldırının ardından siyasi partiler Meclis’te kapalı oturum talebinde bulundu.

27 Şubat’ta İdlip’te yaşanan gerginliğin ardından siyasi partilerde de hareketlilik yaşandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bostancı, İdlib için 3 Mart Salı günü Meclis’te kapalı grup toplantısı için başvuru yapacaklarını açıkladı.

Bostancı, "Meclisin acilen toplanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Bu yüzden bugün kendi önerimizi de Meclis Başkanlığına ileteceğiz. Teklifimiz, Meclis açıldığında salı günü kapalı oturumun yapılması ve Sayın Milli Savunma Bakanının Meclisi bilgilendirmesidir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu da şehit haberlerinin hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Kılıçdaroğlu, gelişmeleri Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile telefonda değerlendirdi. CHP’den ilk açıklama ise toplantının ardından Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi. Öztrak, Meclis’i kapalı oturumla 29 Şubat’ta toplanmaya çağırdı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İdlip’ten şehit haberlerinin gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

MHP lideri Devlet Bahçeli de İdlib’den gelen haberler üzerine Başkanlık Divanı üyeleriyle gelişmeleri partisinin genel merkezinde takip etti. Yazılı açıklama yapan Bahçeli, İdlib’e operasyon yapılmasını savundu.

Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. Yapılan saldırılar aynı zamanda bütün NATO üyelerine yapılmıştır. İçinden geçtiğimiz süreç, herkes ve NATO üyesi her ülke için samimiyet ve iyi niyet testidir" dedi.

27 Şubat’taki gergin gecenin ardından 28 Şubat’ta da siyasi partiler de hareketlilik devam etti. Kılıçdaroğlu, bütün programlarını iptal ederek saat 11’de partisinin MYK’sını tekrar topladı. Toplantı devam ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü kapalı grup toplantısı yapılması için Meclis’e dilekçe sundu. Özel, toplantının 29 Şubat Cumartesi günü saat 14’te olmasını talep ettiklerini aktardı.

CHP Meclis grubu, Kılıçdaroğlu başkanlığında 29 Şubat Cumartesi günü saat 14’te Meclis’te toplanma kararı aldı.

ulusal.com.tr

İdlib tuzağını günler öncesinden anlattı Gündem Türk ve Rus heyetlerin görüşmesi sona erdi Gündem Kremlin: Erdoğan ve Putin, 5 veya 6 Mart'ta görüşebilir Gündem BM Güvenlik Konseyi'nden acil İdlib kararı Gündem