Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Köklü Türkiye-AB ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'ne video konferans ile katıldı. Avrupa Birliği Zirvesi'ne ilişkin konuşan Erdoğan, "Köklü Türkiye-AB ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'nde video konferans ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında önemli mesajlar verdi:

- Köklü Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır. Avrupa Birliği, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak içine çekildiği cendereden bir an önce kurtulmalıdır.

- Türkiye'yi dışlayarak, Türkiye'yi ötekileştirerek, haklı davasından dolayı Türkiye'yi cezalandırmaya çalışarak hiçbir yere varılamaz. Her ne karar alınırsa alınsın Türkiye, küresel ölçekte dünya barış ve huzuruna katkı sağlamaya devam edecektir.

- Ülkemizin son 7 yılda uğradığı her saldırıya, ekonomimize yönelik tuzaklar da eşlik etmiştir. Buna rağmen ülkemizi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. Elbette sıkıntı çektik, çekiyoruz. Elbette kayıplarımız oldu, oluyor ama hamdolsun hala istiklalimizi ve istikbalimizi koruyacak güce, dirayete, kararlılığa sahibiz.

- Yatırım ortamının daha da iyileştirileceği, öngörülebilirliğin artırılacağı, yatırımcıların tereddütlerinin giderileceği bir iklim oluşturacağız. Biz, kendimize inanıyoruz, milletimize inanıyoruz. Potansiyelimize güvenerek alınan yanlı, kararlı ve taraflı kararlara takılıp kalmadan hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyeceğiz.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu: ''Türkiye'de TikTok kullanıcı sayısı 32.7 milyon'' Gündem Toplu aşılama hazırlıklarına hız verildi Gündem Sanayi Bakanı Varank'tan Garo Paylan'ın ifadelerine tepki: ''Terör koridorunu bombaladığı için mi rahatsız oluyorsunuz?'' Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM'de HDP/PKK'yı topa tuttu: "Bizim yaptığımız emperyalizmin bütün kollarıyla mücadeledir'' Gündem