Antalya'da Birlik Kurultayı Heyecanı

İşçi Partisi'nin 15 Şubat 2015 pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda toplayacağı 'Milli Hükümet İçin Birlik kurultayı' Antalya'da da coşku ve heyecan yarattı.

Abone ol

Milliyetçilerin, halkçıların, devrimcilerin vatanda birleştiği Olağanüstü Kurultay öncesi İşçi Partisi Antalya İl Örgütü hazırlıklarını sürdürüyor. Gündeme geldiği günden bugüne partinin kapısının aşındırıldığı Antalya'da, bugün Milli Meclis Milli Hükümet talebi kentin sokaklarından haykırıldı. 15 otobüsle Ankara'ya kurultaya hareket edecek olan İP İl Başkanlığı bugün yaptığı açıklamayla tüm yurttaşları tarihi birlik kurultayına çağırdı.

Toplumun her kesiminde öne çıkan "Birleşe Birleşe Kazanacağız" şiarının öncüsü ve halkın 'artık birleşin' talebini gören İşçi Partisi Milli Hükümet İçin Kurultay topluyor. Milliyetçilerin, halkçıların, devrimcilerin vatanda birleştiği olağanüstü kurultay gündeme geldiğinden beri halkta büyük bir coşku ve umut yarattı. İşte bu coşku ve umut Antalya'dan da yeşerdi, yurttaşlar vatanda birleşmek için İşçi Partisi'ne akın etti. İP İl Başkanlığı bugün düzenlediği basın açıklamasında tüm yurttaşları tarihi birlik kurultayının heyecanını sıcağı sıcağına yaşamaya davet etti. İP İl Başkanı Yalçın Armen, millet için kan ve gözyaşı anlamına gelen AKP iktidarının, yurtseverlerin vatan cephesinde birleşmesi ve milli hükümetin kurulması ile yıkılacağına vurgu yaptı.

Tüm Yurttaşlar Tarihi Buluşmaya Çağrıldı

Güç birliği şartlarının olgunlaştığını ve İP'in milli güçlerle kucaklaşmaya hazır olduğunu belirten İl Başkanı Armen, tüm yurtseverleri tarihi buluşmaya tanıklık etmeye çağırdı. Armen şunları kaydetti; "İktidara yürümek, Milli Hükümeti kurmak ve cumhuriyeti yeniden inşa etmek için büyük buluşma 15 Şubat 2015 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşecektir. Türk Milleti birleşiyor, iktidara yürüyor. Bütün vatanseverleri bu tarihi buluşmaya davet ediyoruz. Hep birlikte gidelim. Tarihe tanıklık edelim. Büyük buluşmanın coşkusunu ve gururunu paylaşalım."

Tarihi birlik kurultayına Antalya'dan şimdilik 15 otobüsle hareket edeceklerini söyleyen Armen, otobüs kalkış yer ve zaman bilgisini verdiği konuşmasında şunları kaydetti; "Merkezden kalkacak otobüslerimiz 14 Şubat Cumartesi gecesi, saat 23:00'de Muratpaşa Camisi önünden hareket edecektir. Bütün vatanseverler için yerimiz vardır. Gerekirse, ek otobüs kaldırılacaktır. Milli kuvvetler vatanda birleşiyor. Milli Birlik ve Milli Hükümet için bütün vatanseverleri Birlik Kurultayımıza bekliyoruz."

Yurttaşlar, İP Şimdi Er Meydanına Çıkmış Bir Pehlivan

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Fedailer Partisi İşçi Partisi", "Milli Meclis Milli Hükümet" sloganlarının yükseltildiği açıklamanın ardından İP'e yeni katılanları temsilen 3 öncüye rozetleri İl Başkanı Yalçın Armen tarafından takıldı. Partiye yeni katılan yurttaşlar neden İşçi Partisi sorusunu şöyle yanıtladılar;

1997-1999 yılında Demokrat Türkiye Partisi Eski Muratpaşa İlçe Başkanlığını yapan Adnan Kurt; "Türk siyaseti, Türk insanı 13 yıldır uyutulmaktadır. 2002 seçimlerinde Türk insanının siyaset ve siyasetçilerden nefret etmesi sonucu, din sömürüsü yapan AKP iktidarı ele geçirmiştir. Bu süreçte halkımız CHP'den çok şeyler beklemiştir. Ama CHP gereken muhalefeti yapamadı, tam tersine AKP'ye her zaman kan verdi. İşçi Partisi'nin baraj sorunu yoktur. Bu zamana kadar barajı geçemez diyerek CHP'ye, MHP'ye oy vermiş yurttaşları İşçi Partisi'ne davet ediyorum."

Sedat Müniroğlu; "İşçi Partisi'nin yıldız aslında bayrağımızda ki yıldızdır. O yıldız, sadece Türkiye'yi değil, insanlığı aydınlatacak bir yıldızdır. O yıldız aynı zamanda aklın, bilimin, hukukun, hümanizmanın yıldızıdır. O yıldızın altında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum."

Nurettin Kocabıyık; "Ben yıllardır CHP'ye oy veren bir insanım. Atadan, deden, ailecek. Fakat benim cumhuriyet değerlerimi şuanda savunduğunu düşünmüyorum. Benim değerlerimi savunduğunu düşündüğüm tek parti İşçi Partisi. Onun için buradayım. İP şuanda kispetini giymiş, vücudunu yağlamış, er meydanına çıkmış bir pehlivan. Bu pehlivanın gözü kara, yumrukları havada olduğu sürece, cumhuriyetimizin ve Atatürkçülüğümüzün asla sırtı yere gelmeyecektir."

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Ekin Akgün

ulusalkanal.com.tr

Ankara istikameti trafiğe kapandı Gündem “Türkiye Partisi“ etiketli HDP'nin İlçe Başkanı Abdullah Öcalan rozeti taktı Gündem ''Öcalan serbest bırakılsın'' Gündem Erdoğan yarıda kesti! Gündem