Pekin yönetimi Suriye'ye askeri ve insani yardımda bulunma kararı aldı

Suriye krizinde Batı'nın askeri müdahalesine karşı olan Çin, süreçte daha aktif rol oynamak için adım attı. Suriye'nin başkenti Şam'da Çinli Suriyeli yetkililer arasında yapılan resmi temaslarda önemli kararlar alındı. Buna göre Çin, Suriye'ye insani yardımda bulunmanın yanı sıra Suriye ordusuna eğitim detseği verecek.

Abone ol

Çin, Suriye krizine askeri ve insani yardım boyutlarını içeren yardım programını devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Suriye'nin başkenti Şam'da biraraya gelen iki ülkeden yetkililer önemli kararlar aldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Kurtuluş Ordusu'ndan bir heyet Pazar günü Şam'ı ziyeret etti. Görüşmelerde insani yardım ve askeri konularda işbirliği konularında anlaşma sağlandı.

Çin'den gelen askeri temsilci Tuğamiral Guan Youfei, Suriye Savunma Bakanı Fahad Kasım el-Freyc ile görüştü. Varılan anlaşmaya göre; Çin Ordusu Suriye ordusuna personel eğitimi verecek, ayrıca Çin Suriye'ye insani yardımda bulunacak.

Çinli askeri yetkili Guan Youfei, "Çin ve Suriye Ordularının geleneksel olarak dostluk ilişkisi içinde olduğunu" belirtti. Youfei; "Çin'in Suriye ile askeri işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu" ifade etti. Çinli etkili insani yardım konusunda da iki taraf arasında uzlaşıya varıldığını söyledi.

Çin, Suriye krizinin başından bu yana Suriye hükümetine siyasi bakımdan destek oldu. Çin yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını dört kez veto etti. Rusya ile birlikte Suriye'ye uluslararası bir askeri müdahaleyi veto hakkını kullanarak engelledi.

Çin'in insani yardımın yanı sıra Suriye ordusuyla askeri işbirliği kararı alması; Pekin yönetiminin Suriye politikasında yeni bir aşamaya işaret ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Haseke'de PKK/PYD ile sözde Halk Savunma Birlikleri arasında çatışma çıktı Dünya Avrupa Birliği, Türkiye için toplanıyor Dünya Azerbaycan'da FETÖ bağlantılı 50 akademisyen görevden uzaklaştırıldı Dünya Rusya: İran'dan havalanan uçaklarımız Suriye'de IŞİD'i vurdu Dünya