Çiftçilere sulama ücreti şoku

Devlet Su İşleri'nin sulama yapacak çiftçilere yüzde 50 peşin, yüzde 50 kefil ve senet uygulaması üreticileri zora soktu. Denizli'de MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan uygulamaya tepki gösterdi. Diğer sektörlere verilen desteklerin tarım sektörüne de verilmesini istedi.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler, şimdi de sulama ücreti şoku yaşıyor. Bu yıl sulama yapacak çiftçilerden "Yüzde 50 peşin, yüzde 50 kefilli senet" istenmesi üreticiyi zora soktu. Denizli'de Çal ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Fethi Akcan, Baklan Sulama Birliği'ne tepki gösterdi.

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Çal Ovası, Baklan Ovası ve Çivril Ovası'daki üreticiler karardan olumsuz etkilenecek. Salgınla birlikte tarımın öneminin anlaşıldığını söyleyen Akcan, Türkiye'nin üretimi desteklemek zorunda olduğunu vurguladı. Hükümetin çiftçiye "üretin" dediğini hatırlatan Akcan, uygulayıcıların ise zor durumdaki çiftçiye köstek olduğunu söyledi.

Akcan, diğer sektörlere verilen desteklerin çiftçiye de verilmesi gerektiğini söyledi, alım garantisi istedi.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'daki evlat nöbeti sürüyor Yurt Arap ülkelerinde Kovid-19 kaynaklı can kaybı ve vakalar arttı Yurt Kanada'daki Türk vatandaşları yurda getirildi Yurt Dikkat bu illerde sağanak yağış bekleniyor! Yurt