Rusya'dan S-400 açıklaması

S-400'lerle ilgili açıklama yapan Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh Direktörü Kladov, ilk sistem teslimatının 2019'da yapılacağını söyledi. Kladov ayrıca Türkiye ve Rusya'nın ortak 5'nci nesil savaş uçağı üretimi için gerekli teknoloji ve alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Abone ol

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh Direktörü Kladov'dan S- 400 açıklaması geldi.

Anadolu ajansına konuşan Rosteh'in Uluslarası İş birliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400'lerde ilk sistem teslimatının 2019'da yapılacağını belirtti.

S-400'lerle ilgili bilgi veren Rus direktör, havadan gelebilecek neredeyse tüm tehditleri bertaraf edebileceğiniz, dünya üzerinde eşi olmayan bir savunma sistemi.” dedi.

Kladov, Türkiye ve Rusya'nın ortak savaş uçağı üretimi, askeri-teknik ve diğer sanayi sektörlerindeki projelere ilişkin de soruları yanıtladı.

İki ülke arasında 5. nesil savaş uçağı üretimi için uzun bir istişare sürecine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kladov, “Böyle büyük bir proje için tarafların yalnızca ilgisi yeterli değil, aynı zamanda ortak çalışmak için hazır olmaları da gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu. Ortak üretim için ise iki ülkenin gerekli teknoloji ve alt yapıya sahip olduğunu söyledi.

Türk pazarının, Rosteh için öncelikli pazarlardan biri olduğunun altını çizen Kladov, “Yalnızca savunma sanayisi değil, özellikle de sivil sanayi için yüksek teknoloji konusunda teklif edebileceğimiz şeyler var.” ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

Partilerin yerel seçim hazırlıkları Gündem Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'de çözüm diplomasisi yürütüyor Gündem Süleyman Soylu'dan, 'Erdoğan Portresi' genelgesi Gündem Berat Albayrak: Fransa ile iki müttefik ülke olarak... Gündem