Altı klasik oyun evlere taşındı: Devlet Tiyatroları'nın eserleri Youtube'da ücretsiz izlenebilecek

Devlet Tiyatroları, salgın günlerinde tiyatro severlerin evlerine konuk olacak. Okuma gösterimleri projesi kapsamında 6 klasik oyun YouTube üzerinden ücretsiz izlenebilecek.

Abone ol

Devlet Tiyatroları ''Okuma Gösterimleri'' projesini hayata geçirdi. Altı klasik oyun YouTube üzerinden izlenebilecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle sanatseverler tiyatrolardan uzak kaldı. Bunun üzerine Devlet Tiyatroları harekete geçti. Sevilen eserler evlere ulaştırılacak.

Dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ''YouTube'' kanalı üzerinden her hafta bir oyun paylaşacak.

6 hafta sürecek olan paylaşımlarda tiyatroseverler, okuma tiyatrosundan farklı olarak yapılan canlandırmaları da izleme imkânı bulacak. Seyircilere, sanatçıların projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdikleri gösterilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilk eser olarak, Behçet Necatigil'in kaleme aldığı ''Kadın ve Kedi'' adlı oyunu yayımladı.

Her salı bir oyunun yükleneceği kanalda tiyatroseverler önümüzdeki hafta da Bilge Karasu'nun ''Sevilmek'' adlı eserini izleyebilecek.

Sonrasında sırasıyla; Oktay Rifat'ın ''Yağmur Sıkıntısı'', Vüs'at Bener'in ''Ihlamur Ağacı'' ve Behiç Ak'ın ''Fay Hattı'' ile Özen Yula'nın ''Ay Tedirginliği'' adlı oyunlar paylaşılacak.

Tarihi surların kapıları hayat buluyor Kültür Sanat Van'da 600 yıllık kümbet restore edilecek Kültür Sanat Haydarpaşa Garı'nda tarihe ışık tutacak keşif Kültür Sanat Simurg'un kanatları Topkapı'da bulundu Kültür Sanat