Mersin Anamur'da tarım üretimi tehlikede...

Bereketli toprakların yurdu Mersin'de tarım üretimi tehlikede... Anamur'a bağlı Korucuk köyünde açılmak istenen mermer ocağı, bölgede yetişen çeşit çeşit ürünü, suyu, doğayı ve insan yaşamını tehdit ediyor. Yöre halkı bu sebeple mermer ocağını istemiyor. Vatandaşlar "ÇED gerekli değil" kararına karşı hukuksal mücadele başlatmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Bu cennet köy şimdi tehlikede... Çünkü bereketli toprakların, derelerin ve doğal yaşamın tam da ortasına maden ocağı açılmak isteniyor. Üstelik bu, bölge için bir başlangıç...

Mersin'in Anamur İlçesi Korucuk Köyü, yetiştirdiği ürün çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Verimli topraklarında çilek, muz, zeytin başta olmak üzere her türlü yaş sebze ve meyve özenle yetiştiriliyor.

Köy, gürül gürül akan derelere sahip... Tarım üretiminde de kullanılan bu sular, bölgenin can damarı...

Korucuk Köyü, kış aylarında arı kovanlarına ev sahipliği de yapıyor.

Üretken köyün özellikleri saymakla bitmiyor. Ancak yetkililerce 'ÇED gerekli değil' kararı verilmiş. Köylüler, hukuksal mücadeleye hazırlanıyor.

Hem Korucuk'un hem de komşu köylerin muhtarları, maden ocağının yaratacağı tahribata dikkat çekiyor.

Yurttaşlar, köylerinde maden ocağını istemiyor. Mersin Çevre Koruma Derneği de yurttaşları destekliyor.

ulusal.com.tr

Evlat nöbeti 140. gününde Yurt 19 Ocak Milli Piyango çekiliş sonuçları açıklandı! 19 Ocak Milli Piyango tam liste... İşte o şanslı numaralar Yurt KOMEK başvuruları başladı! KOMEK başvurusu nasıl yapılır? KOMEK'te hangi branşlar var? Yurt MGM uyardı! Batı ve Orta Akdeniz'de fırtına bekleniyor Yurt