Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs vakalarının artması üzerine uyarıda bulundu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile savaş için kurulan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, normalleşme sürecinin ardından artan koronavirüs vaka sayılarını değerlendirdi.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yaparak, vatandaşları uyaran Özlü, "İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor." diyerek tehlikenin geçmediğine aksine pusuda beklediğine vurgu yaptı.

Birçok kişinin sosyal izolasyonuna evde devam etmesi fakat azınlığın tedbirleri yok sayması üzerine ise, "Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız." diyerek bunun herkesin tedbiri ile çözülecek bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Özlü, uyarılarına şu sözlerle devam etti:

Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın.Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım.

“Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım.

ulusal.com.tr

Van ve Tekirdağ'dan HDP'ye veto Gündem Bakan Koca uyardı! Vaka sayısı artıyor Gündem HDP ve Nesin'in Sivas yalanına yanıt Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan nikah genelgesi Gündem