Urla villaları yine tartışma konusu oldu!

İzmir’in Urla ilçesi Hacılar Koyu’ndaki Villalar yine tartışma konusu oldu. İşadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği koyla ilgili mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda önemli biligiler ortaya çıktı. Buna göre vilların yerleşim yeri 3.derece, çevresi ise 1.derece SİT alanı olması gerektiği yazıldı..

Abone ol

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında yer alan Urla Hacılar Koyu'ndaki villaların, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 1. Derece SİT alanından, yapılaşmaya izin veren 3'üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirilmesi tartışmalara yol açmıştı.

Çevreciler bunun üzerine 200 hektarlık alanın korunması gerektiği ve işlemin iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme Uludağ Üniversitesi’nden Biyoloji ve Çevre Mühendisliği öğretim üyelerini bilirkişi heyeti olarak Urla’ya inceleme yapmaya gönderdi.

Bilirkişi heyetinin incelemeler sonucunda 18 sayfalık raporunda, “insan etkisinden dolayı tabii bitki örtüsünün bozulduğu, floristik, faonistik ve ekolojik yönlerden geri döndürülmesi mümkün olmayan sonuçların ortayla çıktığı gözlemlenmiştir.” Denildi.

Bilirkişi raporunda yerleşim alanı olmayan villaların çevresinin doğal yapısını koruduğu ve 1.derece SİT alanı olduğu ancak yerleşim alanlarının sürdürülebilir kontrol alanı yani 3.derece SİT alanı olarak değerlendirilmesi gerektiği yazıldı.

Mahkemenin bilirkişi raporu doğrultusunda karar vermesi halinde villalar için ruhsatlı hale gelmenin yolu açılacak. Villaların çevresi ise 1. Derece SİT alanı ilan edilmesi nedeniyle olduğu gibi doğal kalacak.

Urla Hacılar Koyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman tatil yaptığı koy olarak biliniyor.

HABER:ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de feci kaza kamerada Yurt İstanbul'da büyük soygun! 1 milyon lira... Yurt Anadolu Yakası'nda ev ve işyerlerini su bastı Yurt İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi! Yurt