İşçiler artık kiralanabilecek

İşçiler artık kiralanabilecek. Çalışanların karşı çıktığı bu yöntem, "Aile Paketi"nin içinde yer alarak meclis başkanlığına sunuldu. İşte, kiralık işçilik uygulamasının ayrıntıları...

Abone ol

İnsanlık onuruna aykırı dendi, 2009 yılında cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Ancak "kiralık işçilik" uygulaması şimdi yeniden gündeme geldi. Düzenleme meclise sevkedildi.

İşçi kiralama yöntemi, Başbakan Ahmet davutoğlu'nun açıkladığı "aile paketi"nin içinde yer aldı. İŞKUR bünyesindeki Özel İstihdam Bürolarına, işçi kiralama yetkisi verildi.

Düzenlemeyle, çalışanların askerlik, doğum, analık ve süt izni gibi izin süresince, özel istihdam bürolarından işçi kiralanabilecek. Yani, bir işveren doğum yapan anneye yarım gün mesai yaptıracak, günün diğer yarısı için de işçi kiralayacak.

Özel İstihdam bürosu, kiraladığı işçi karşılığında şirketten para alacak. Kiralanan işçi ise, Özel İstihdam Bürosu çalışanı olacak. Maaşını oradan alacak, sigortasını onlar yatıracak.

Kiralık işçilik uygulaması, her anneye doğumda para yardımı ve çalışma sürelerini değiştiren Aile Paketi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarının kısa zamanda yasalaşması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Maaşları ödenmeyen işçiler nöbet tutmaya başladı Ekonomi Merkez Bankası indirdi Ekonomi Lokomotif sektör düşüşte Ekonomi Eylem mutlu bitti Ekonomi