TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Kalkanı harekâtı 40. gününe girdi. ÖSO, operasyonlar kapsamında şimdiye kadar 111 meskûn mahal ve yaklaşık 960 kilometrekarelik alanda kontrolü ele geçirdi. Ateş destek vasıtaları tarafından IŞİD'e ait 79 ayrı hedefe, 202 Fırtına obüsü, 55 Çok Namlulu Roketatar ve 24 tank atışı yapıldı.

Abone ol

24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekâtının 40. gününde Azaz - Rai hattındaki çatışmalar devam ediyor.

Muhalif unsurlardan oluşan üç Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai'nin güneyindeki 4 meskûn mahalde kontrolu ele geçirdi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana 111 meskûn mahal ve yaklaşık 960 kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş oldu. Dünkü çatışmalarda 2 ÖSO üyesi hayatını kaybetti, 8’i de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Ateş Destek vasıtaları, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen IŞİD hedeflerini vurdu. 79 hedefe; 202 Fırtına obüsü, 55 Çok Namlulu Roketatar ve 24 tank atışı yapıldı. IŞİD'li teröristlere ait çok sayıda silah mevzi, küçük silahlı gruplar, silah yüklü 3 pikap araç, 4 Katyuşa mevzi, 9 barınma alanı ile 2 karargâh binası tam isabetle imha edildi. Operasyonların başladığı günden bu yana toplam: bin 657 hedefe, 6 bin 319 atış yapılmış oldu.

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları da; Türkmen Barı, Aktarin, Ghaytun ve Kuaybah’da bulunan 7 hedefe 8 bomba attı. 4 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği harekâtta örgüte ait aralarında komuta yeri ve silah mevziilerinin de olduğu 7 bina imha edildi.

Koalisyon güçleri ise Güzel Mezra ve Suran bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine 4 hava harekâtı düzenledi. Bu operasyonlarda 5 IŞİD'li öldürüldü, 4 bina ile 1 motosiklet imha edildi.

Terörden temizlenen bölgelerde harekâtın başından bu yana 28 mayın ve 993 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Şehit polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklaması Gündem Hrant Dink cinayetinde çarpıcı detaylar Gündem Diyarbakır'daki 10 mahallede sokağa çıkma yasağı Gündem Hulusi Akar'ın eşi ilk kez anlattı Gündem