Joe Biden, Türkiye'de yuvarlak masayı topladı

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, yeni anayasa, terör operasyonları ve Suriye gündemleriyle Türkiye'ye geldi. Biden, ziyaretin ilk gününde AKP, CHP ve HDP milletvekilleriyle bir araya geldi. Biden, bazı gazeteci ve akademisyenlerle de görüştü, "PKK'ya yönelik operasyonlar dursun" bildirisine imza atan akademisyenlere destek verdi.

Abone ol

Amerika Başkan Yardımcısı Joe BidenTürkiye'ye geldi, ayağının tozuyla Meclis'teki siyasi partilerin temsilcilerini yuvarlak masada topladı.

Toplantıya 4 partiden de temsilciler davet edilmişti. HDP’den Leyla Zana, Ayhan Bilgen, Altan Tan, AKP’den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu, CHP’den ise Fikri Sağlar ile Sezgin Tanrıkulu katıldı.

MHP adına davet edilen Oktay Vural ise toplantıya katılmadı. Vural, toplantıya davet edilen isimlere dikkat çekti, "maksadı dikkate alarak toplantıya katılmadık" dedi.

Görüşmeye ilişkin CHP'den de ilginç bir açıklama geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Erdoğan'ın yapamadığını Biden yaptı, helal olsun" dedi.

Joe Biden, daha sonra işten çıkarılan iki köşe yazarı Kadri Gürsel ve Aslı Aydıntaşbaş ile görüştü. Bu görüşmeye bazı akademisyenler de katıldı. Biden görüşme öncesi yaptığı açıklamada da "PKK'ya yönelik operasyonlar dursun" bildirisine imza atan akademisyenlere destek verdi.

Biden ziyaretleri sırasında Can Dündar, Tahir Elçi ve Hrant Dink'in eşleriyle de görüştü. Son olarak da patlamanın yaşandığı Sultanahmet Meydanı'na gitti.

Joe Biden ziyaretin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Gündem, yeni anayasa, PKK'ya yönelik operasyonlar ve Suriye meselesi. Biden, Suriye sınırını kapatma çalışmaları konusunda Türkiye’ye teknoloji sağlama konusunu da görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

Florya Sahili'ne imar darbesi Gündem F tipi 4 hakim meslekten ihraç edildi Gündem Kamer Genç hayatını kaybetti Gündem Büyük operasyonda göz açtırılmıyor! Sıkıştırılan PKK'lılar kiliselere yöneldi Gündem