Türkiye Karadağ ile 2-2 berabere kaldı: Milli Takım neden bu halde?

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Türkiye ile Karadağ 2-2 berabere kaldı. Maça iyi başlayan Bizim Çocuklar'ın, 2-0'lık avantaja rağmen maçın sonunu getiremeyerek galibiyeti kaçırması ise futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Peki EURO 2020 öncesi gurur kaynağımız olan A Milli Futbol Takımı neden bu hale geldi?

Abone ol

Haber: Yasin Kerim Aşan

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, dün akşam Vodafone Park'ta karşılaştığı Karadağ ile 2-2 berabere kaldı.

Kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte uzun zaman sonra bir milli maçta taraftarlar da yerlerini alarak Türkiye'yi yalnız bırakmadı.

MİLLİ TAKIM SONUNU GETİREMEDİ

Karşılaşmaya 7 puanla grup lideri olarak çıkan Türkiye, 6 puanla üçüncü sırada yer alan Karadağ karşısında maça iyi başlayan taraf oldu.

Oyuna ilk dakikadan itibaren ağırlığını koymak isteyen Milli Takım, 9. dakikada Cengiz Ünder'in golüyle 1-0 öne geçti. 30. dakikada Yusuf Yazıcı ile farkı ikiye çıkaran Milli Takım'da ilk yarıda Kaan Ayhan'ın bir topu da direkten döndü. İlk yarının sonlarına kadar Milli Takım kalesinde ciddi bir tehlikeye izin vermezken Karadağ belki de yakaladığı tek önemli pozisyonda 40. dakikada Marusic ile farkı 1'e indirdi.

Soyunma odasına yediği golün moral bozukluğuyla giden milliler ikinci yarıda da genel olarak oyunun hakimi gözükse de farkı yeniden 2'ye çıkaracak pozisyonu bulamadı.

90+7'nci dakikada Alpaslan'ın rakibine ceza sahasının köşesinde yaptığı faul sonucu serbest vuruş kazanan Karadağ, Radunovic'in ayağından bulduğu golle 2-2'yi yakaladı ve maç bu şekilde sona erdi.

Ay-yıldızlı ekibin grubunda yapılan diğer karşılaşmalarda Norveç ile Hollanda 1-1 berabere kaldı. Letonya ise sahasında Cebelitarık'ı 3-1 mağlup etti.

EURO 2020 ELEMELERİNDEKİ MİLLİ TAKIMDAN ESER YOK

EURO 2020 öncesi Avrupa elemelerinde oldukça başarılı bir performans gösteren A Milli Takım uzun zaman sonra tüm Türkiye'nin desteğini arkasına aldı.

Kovid-19 salgını nedeniyle futbola verilen aradan sonra Milli Takım'ın sahalara dönüşü de eskisi gibi olmadı. 2021'in mart ayında Dünya Kupası elemelerine her ne kadar iyi başlasak da bu yaz oynanan EURO 2020 finallerinde Türkiye büyük hayal kırıklığı yaşattı. İtalya'ya 3-0, Galler'e 2-0 ve İsviçre'ye de 3-1 mağlup olan Türkiye turnuvaya erken veda etti.

KÖTÜ PERFORMANS DEVAM EDİYOR

Turnuvadan sonra ilk resmi maçına Karadağ karşısında çıkan Milli Takım bu maçtan da istediği sonuçla ayrılamadı.

Milli Takım'ın son maçlarda pozisyona girmekte oldukça zorlandığı görülüyor. EURO 2020 elemelerinde savunmasıyla öne çıkan takımımız, o dönemki performansının uzağında olmasıyla birlikte kalesinde çok kolay gol görür hale geldi.

Karadağ maçında da sol bekte oynayan Mert Müldür'ün rakibi Marusic'i kaçırmasıyla birlikte topu ağlarımızda gördük. Orijinal mevkisi sol bek olmayan Mert'in orada oynatılması eleştiri oklarını teknik direktör Şenol Güneş'e çevirmiş durumda. Kadroya çağrılıp çağrılmayan isimlerin tartışılması bir yana, aday kadroya davet edilen ve orijinal mevkisi sol bek olan Beşiktaşlı genç Rıdvan'ın oynatılmaması tepkilere neden oldu.

Takımda hücum anlamında en hareketli görünen isim ise Cengiz Ünder'di. Sezona Fransa'nın Marsilya takımında oldukça etkili bir performansla başlayan Cengiz bu çizgisini Karadağ maçında da sürdürdü. Yine kulüp takımlarında iyi performans sergileyen Hakan ve Burak gibi isimlerin, Milli Takım'da eskiye nazaran yetersiz form grafikleri takımın hücum anlamında sıkıntı yaşamasına sebep oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'E İSTİFA TEPKİSİ

Dün akşam özelinde en fazla tartışılan konulardan biri de teknik direktör Şenol Güneş'in tercihleri oldu.

Galatasaray'da sezona yüksek form grafiğiyle giriş yapan Kerem Aktürkoğlu'nun maça yedek başlaması ve oyuna 75. dakikada girmesi eleştirilerin merkezindeki konuydu. Sol kanatta oynayan Kenan Karaman'ın etkisiz performansı da buna eklenince Şenol Güneş'e tribünlerden maç sonu ciddi bir tepki geldi, tribünlerden ''Şenol Güneş istifa'' sesleri yükseldi.

TOPARLANMAK İÇİN GEÇ DEĞİL

Dünya Kupası Elemeleri'nde 2 galibiyet ve 2 beraberlikle, 8 puanla lider konumda bulunan Türkiye'nin performans olarak toparlanıp eski haline dönmesi için önünde hala fırsatlar var.

Kasım ayına kadar grupta 6 maça çıkacak Türkiye'nin Cebelitarık ile oynayacağı 2 maç ve Letonya ile Karadağ karşılaşmaları istediğimiz sonuçları alabileceğimiz maçlar olarak ön plana çıkıyor.

20 yıllık hasreti dindirerek 2022 Dünya Kupası'na katılabilmenin en kısa yolu olan grup birinciliği için ipler hala bizim elimizde. 7 Eylül'de Hollanda ve ve 8 Ekim'de Norveç ile oynayacağımız maçlar ise önümüzü daha net görmemizi sağlayacak.

Adana Demispor'un yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu Spor A Milli Futbol Takımı Karadağ'ı ağırlayacak Spor Galatasaray Radamel Falcao ile yollarını ayırdı Spor Sporcularımız yurda döndü Spor