Şehit yakınları: Hepimizin davası

Kayseri'de 2016'da 15 askerin şehit olduğu PKK saldırısıyla ilgili dava görüldü. Saldırının faillerinden Sait K. Almanya'da yakalandı. Ertelenen davada şehit yakınları adaletin tecelli etmesini istedi.

Abone ol

Kayseri’de 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016’da düzenlenen terör saldırıyla iligli dava görüldü. Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, yoğun katılım nedeniyle adliyenin konferans salonuna alındı.

21 sanık, devletin bütünlüğünü bozmak ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından yargılanıyor.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kenan Ç., Ekrem U. ve Mehmet O'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 21 Mart'a erteledi.

Firari sanıklardan Sait K. sığınma talebi bulunmak için gittiği Almanya’da yakayı ele verdi. Mahkeme heyeti Sait K.’nın Almanya’dan iadesi için gerekli işlemlerin yapılmasına ve firari sanıklar İshak Ö. ve Ferhat T.’nin yakalama emrinin devamına karar verdi.

ulusal.com.tr

Eski emniyet müdürlerine FETÖ'den hapis cezası Gündem Kara Harp Okulu davasında ara karar Gündem Uygur provokasyonu TBMM'ye taşındı Gündem AKP ve İyi Parti'nin de yerel seçim hazırlığı sürüyor Gündem