Vatan Partisi'nden bir ilk

Vatan Partisi Dünya Engeliler Günü’nde bir ilke imza attı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rifat Mutlu, 31 Mart yerel seçimlerinde engelli vatandaşları seçilebilecekleri sıralardan belediye meclis üyeliklerine aday göstereceklerini açıkladı.

Abone ol

Kimi göremiyor, kimi duyamıyor, kimi ise yürüyemiyor. Resmi rakamlara göre Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli yaşıyor.

Vatan Partisi Türkiye’de bir ilke imza attı. Engelli yurttaşların yerel yönetimlerde söz sahibi olması için meclis üyeliği listesinin ilk iki sırasını engelli yurttaşlara ayırdı.

31 Mart yerel seçiminde uygulanacak bu politikayı Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rifat Mutlu Ulusal Kanal canlı yayınında açıkladı.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 10 milyon engelli var, bunun 7 milyonu da seçmen. Engelliler oy kullanmadan günlük yaşama kadar birçok sorun yaşıyor. Bu nedenle Vatan Partisi engelli yurttaşların yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını istiyor.

Mutlu, engelli yurttaşlara 31 Mart seçimlerinde Vatan Partisi listelerinde yer almaları çağrısı yaptı.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERAMA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

Engeli ona engel olmadı! Meryem Düzgün Kaya'nın örnek yaşamı Gündem CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu mu? Gündem HDP'liler teröristin cenazesine alınmadı Gündem Ankara'da doğalgaz patlaması: Yaralılar var Gündem